Frisca si capsuni, sirop de zahar si rom.... un chec prajiturica delicios!
Sa va dau? Sa nu va dau? :))))) Si totusi va dau pentru ca va iubesc pe toti! :x :x :x
Sirop:
Decor:
Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut se scoate pe o suprafata foarte usor infainata , se formeaza checul si se pune in tava de chec tapetata cu ulei. Deasupra se pune din nou o folie unsa cu ulei. Aluatul se lasa la crescut pana ajunge in marginea formei.
Intre timp se prepara siropul:
Intr-un ibric se pune zaharul, apoi aromele; vanilia, romul si se fierbe totul ( nu mult)pana ce se leaga si se obtine siropul.
Checul se coace pana ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.
Cand prajitura s-a racit se toarna siropul rece.
Checul va ramane in tava, astfel ca deasupra vom pune gemul de capsuni, frisca si desigur capsunile. E bine sa stea cateva ore la rece inainte de a-l aduce la masa.
Delicios!