Chec savarina cu frisca si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 5278 vizualizari

 

Frisca si capsuni, sirop de zahar si rom.... un chec prajiturica delicios!
Sa va dau? Sa nu va dau? :))))) Si totusi va dau pentru ca va iubesc pe toti! :x :x :x
 
 

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 300 gr faina
  • un praf bun de sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 gr unt topit
  • vanilie
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou

Sirop:

  • 1 pahar de apa
  • 150 gr. zahar
  • esenta de rom( dupa gustul personal, mie imi place sa-l aromez mai mult)
  • vanilie

Decor:

  • gem de capsuni
  • frisca batuta
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec savarina cu frisca si capsuni:

Faina cernuta se  pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut se scoate pe o suprafata foarte usor infainata , se formeaza checul si se pune in tava de chec tapetata cu ulei.  Deasupra se pune din nou o folie unsa cu ulei. Aluatul se lasa la crescut pana ajunge in marginea formei.

Intre timp se prepara siropul:

Intr-un ibric se pune zaharul,  apoi aromele; vanilia, romul si se fierbe totul ( nu mult)pana ce se leaga si se obtine siropul. 

Checul se coace pana ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.

Cand prajitura s-a racit se toarna siropul rece.

Checul va ramane in tava, astfel ca deasupra vom pune gemul de capsuni, frisca si desigur capsunile. E bine sa stea cateva ore la rece inainte de a-l aduce la masa.

Delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec savarina cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

23.01.2017, 19:18

Vaaaaaaaai Ce dragalasa esti tu Medisoara mea draga! Iti multumesc!

CameliaDarie 1

24.01.2017, 08:27

Grozav. Felicitari !

RuxyRux 1

24.01.2017, 10:14

Iti multumesc Camelia!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarina Maria