Se amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă laptele. Se mixează, până ce se dizolvă zahărul.
Se dă compoziția la bain-marie, la foc...
Se curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi.
Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert în apă cu sare.
În același timp se fierb spaghetele, conform recomandărilor de pe...
Se face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să dospească.
Între timp...
Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.
Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele.
Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc.
Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de...
Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să se răcorească puțin, pentru a putea fi decorate.
Cât timp fierb ouăle, se mixează...
Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc.
Se prăjesc ușor copănelele, în ulei suficient și la foc mic, acoperit, până ce se rumenesc ușor....
Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri, pentru că aveam suficiente, rămase de la creme și maioneze.
Se mixează albușurile cu un praf de...
Se curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare.
Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se toarnă uleiul într-o...
Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund.
Când sunt gata, se iau din tigaie, se depun pe o farfurie și se lasă în așteptare....
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în ulei suficient și la...
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă vanilia și zahărul pudră, puțin câte puțin. Se mixează întruna.
Când se epuizează toată cantitatea de zahăr, iar compoziția are aspectul de bezea, se adaugă nucile rumenite și...
Se fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj atâtea bucăți de lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveți.
Cât timp fierb pastele, se pregătește sosul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de floarea...
Ficățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic în ulei de floarea...
Chiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt.
Se curăță ceapa, se spală și se feliază.
Se fac două ouă ochiuri.
Peste jumătățile de chifle unse cu unt se pun feliile de cașcaval, apoi cele de mușchiuleț (șuncă, sau pastramă) și la urmă, oăle...
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Pentru umplutură, telemeaua se dă pe răzătoarea mică și se mixează cu: crema de brânză,...
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine.
Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele....
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu trei ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural și să nu se rupă, la preparare.
Pentru umplutură, se spală dovleacul, se curăță de coajă și de semințe, după care se dă pe răzătoarea mare și apoi se călește cu...
Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale, coaja de lămâie și vanilia. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii în...
Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare.
Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază.
Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper,...
Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia.
Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct...
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală,...
Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă.
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii...
Dacă nu aveți gata preparat aluatul fraged, va trebui să faceți. Acestea sunt ingredientele pentru o cantitate dublă de tartelete (8): 250 grame de făină albă, 100 grame de unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriță de zahăr tos. Ingredientele se mixează până ce se dizolvă...
Chiflele se taie orizontal în două.
Se curăță, se spală și se taie cepele. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc.
Se ung cele două jumătăți de chifle cu cremă de brânză, peste care se pun (sau nu!) feliile de șuncă și apoi mini mozzarella,...
Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia....
Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji.
Se taie ouăle în sferturi.
Frunzele de salată se spală bine...
Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze.
Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă...
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare.
Se spală rapid kaiserul și apoi se feliază.
Se toarnă uleiul în oala în care se va face ciorba, se dă la foc mic și se...
Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe care s-ar vedea foarte urât, dacă ar rămâne în produsul final.
Apoi se...
Carnea se spală, se fasonează și se pune la fiert, cu apă rece, la foc iute, până ce începe să se formeze spumă. Atunci se culege spuma, se aruncă și se diminuează focul de la aragaz, pentru ca supa să rămână limpede. Când este cazul, se completează cu apă...
Desert crema de vanilie si capsuni, la cupe
Se amestecă ingredientele solide (zahărul tos, amidonul alimentar, vanilia și sarea extrafină) și se adaugă apoi gălbenușurile. Se amestecă bine, pentru omogenizare și apoi se adaugă laptele. Se mixează, până ce se dizolvă zahărul. Se dă compoziția la bain-marie, la foc...
Spaghete cu ciupercute si sos tomat
Se curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi. Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert în apă cu sare. În același timp se fierb spaghetele, conform recomandărilor de pe...
Pizza vegana, cu tofu
Se face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să dospească. Între timp...
Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry
Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele. Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc. Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de...
Oua decorate cu servetele
Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să se răcorească puțin, pentru a putea fi decorate. Cât timp fierb ouăle, se mixează...
Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta
Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc ușor copănelele, în ulei suficient și la foc mic, acoperit, până ce se rumenesc ușor....
Desert tort Choco Balls
Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri, pentru că aveam suficiente, rămase de la creme și maioneze. Se mixează albușurile cu un praf de...
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor
Se curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare. Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se toarnă uleiul într-o...
Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste
Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund. Când sunt gata, se iau din tigaie, se depun pe o farfurie și se lasă în așteptare....
Ciorba de cartofi noi, cu loboda si smantana
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în ulei suficient și la...
Desert pricomigdale
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă vanilia și zahărul pudră, puțin câte puțin. Se mixează întruna. Când se epuizează toată cantitatea de zahăr, iar compoziția are aspectul de bezea, se adaugă nucile rumenite și...
Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar
Se fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj atâtea bucăți de lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveți. Cât timp fierb pastele, se pregătește sosul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de floarea...
Ficatei de pui in sos de vin si rosii, la tigaie
Ficățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic în ulei de floarea...
Sandvis cu ou, sunca si cascaval
Chiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt. Se curăță ceapa, se spală și se feliază. Se fac două ouă ochiuri. Peste jumătățile de chifle unse cu unt se pun feliile de cașcaval, apoi cele de mușchiuleț (șuncă, sau pastramă) și la urmă, oăle...
Trigoane cu branza si marar
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Pentru umplutură, telemeaua se dă pe răzătoarea mică și se mixează cu: crema de brânză,...
Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele....
Desert strudel cu dovleac si stafide
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu trei ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural și să nu se rupă, la preparare. Pentru umplutură, se spală dovleacul, se curăță de coajă și de semințe, după care se dă pe răzătoarea mare și apoi se călește cu...
Desert placinte Bostanei
Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale, coaja de lămâie și vanilia. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii în...
Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor
Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare. Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază. Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper,...
Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata
Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct...
Ciorba de cartofi, cu carnati afumati si tarhon
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală,...
Desert crostata cu gem si nuci rumenite
Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă. Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii...
Mini tarte cu branza sarata si marar
Dacă nu aveți gata preparat aluatul fraged, va trebui să faceți. Acestea sunt ingredientele pentru o cantitate dublă de tartelete (8): 250 grame de făină albă, 100 grame de unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriță de zahăr tos. Ingredientele se mixează până ce se dizolvă...
Sandvis Mozzarella
Chiflele se taie orizontal în două. Se curăță, se spală și se taie cepele. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Se ung cele două jumătăți de chifle cu cremă de brânză, peste care se pun (sau nu!) feliile de șuncă și apoi mini mozzarella,...
Paine plata, impletita
Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia....
Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella
Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji. Se taie ouăle în sferturi. Frunzele de salată se spală bine...
Desert mini croissante cu gem
Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze. Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă...
Ciorba de salata verde, cu afumatura
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se feliază. Se toarnă uleiul în oala în care se va face ciorba, se dă la foc mic și se...
Desert ciocolata in trei culori
Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe care s-ar vedea foarte urât, dacă ar rămâne în produsul final. Apoi se...
Supa din carne de vitel, cu fidea
Carnea se spală, se fasonează și se pune la fiert, cu apă rece, la foc iute, până ce începe să se formeze spumă. Atunci se culege spuma, se aruncă și se diminuează focul de la aragaz, pentru ca supa să rămână limpede. Când este cazul, se completează cu apă...