Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR in Salate, 8 Iul 2020 | 5680 vizualizari

 

Fac de câțiva ani această rețetă, pe care o știu de la Gina Bradea, la care eram abonată și sunt foarte mulțumită, atât de gustul, cât și de aspectul ei. O rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă de sezon, pe care am modificat-o foarte puțin...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (350 grame)
  • 125-150 ml de iaurt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • o frunză de busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi:

Mai întâi se face sosul pentru salată. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se adaugă în iaurt, odată cu sare și piper, după gust.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărarul, după care se adaugă în sosul pentru salată. La urmă se adaugă uleiul de măsline și după omogenizare, se dă la frigider, pentru ca ingredientele să se armonizeze și gustul să se stabilizeze definitiv.

Se spală dovlecelul, se taie capetele și apoi se curăță de coajă. Se taie dovlecelul de-a lungul în patru bucăți și apoi se îndepărtează miezul cu semințe. Bucățile de dovlecel rămase după curățarea de miez și semințe, se taie sub formă de cubulețe.

Se pune 1-1,5 l de apă la încălzit cu un praf de sare extrafină. Când apa începe să fiarbă, se adaugă cubulețele de dovlecel, pentru 3-4 minute. După acest interval de timp, se scoate dovlecelul din apă și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine și să se răcească.

Când dovlecelul s-a răcit complet, se adaugă în sosul de iaurt și salata se poate decora  cu frunze de busuioc, roșii cherry, sau măsline. Se servește rece, de la frigider, cu pâine prăjită, sau cu o bucată de carne slabă.

TIPS-URI

1

Alegeți dovlecei subțiri și tineri, care nu au semințe multe și mari.

2

Cine dorește, poate înlocui iaurtul cu smântână.

3

Cine dorește, poate adăuga doi căței de usturoi, dacă îi place un sos mai picant.

4

Puneți cubulețele de dovlecei la fiert, când apa este deja încălzită.

5

Nu fierbeți dovlecelul mai mult de 3-4 minute, pentru că se va înmuia foarte tare și se va terciui în salată, care va arăta ca o pastă.

6

Strecurați bine de apă, dovlecelul fiert, înainte de a-l adăuga în sosul pentru salată.

7

Salata se servește rece, de la frigider, cu pâine prăjită, sau cu carne slabă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs