Zucchini la grill, cu ochiuri si sos din iaurt si usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 20 Iun 2020 | 8090 vizualizari

 

Săptămâna trecută am preparat mai multe feluri de mâncare cu dovlecei/zucchini, printre care și aceasta: zucchini la grill, cu sos din iaurt cu usturoi. Am adăugat în farfurii și ochiuri, pentru că mi s-a părut o asociere foarte bună. Într-adevăr, până la urmă mi s-a părut că ochiurile s-au asociat savuros cu gustul amărui al legumelor preparate la grill și cu sosul de iaurt cu usturoi.
Am preparat sosul din iaurt cu usturoi și mărar după această rețetă: 
https://www.bucataras.ro/retete/sos-din-iaurt-cu-usturoi-93431.html

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. zucchini
  • sare extrafină
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru sosul de iaurt cu usturoi:
  • 200-250 ml de iaurt (sau smântână)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 legătură de mărar
  • Pentru servit:
  • 2-4 ouă
  • ulei de floarea soarelui pentru ochiuri
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini la grill, cu ochiuri si sos din iaurt si usturoi:

Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se va consulta rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-din-iaurt-cu-usturoi-93431.html

Zucchini se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se îndepărtează capetele și se taie rondele cu grosimea de 1 cm.

Rondelele se depun pe o farfurie și se presară, pe ambele fețe, cu: sare, piper și boia de ardei dulce. Se lasă rondelele cel puțin 15 minute, ca să se pătrundă bine de condimente, după care se pun pe grill-ul încins, uns cu puțin ulei.

Se prepară toate rondelele la grill, pe ambele fețe, după care se pun pe un platou.

Se montează farfuriile, cu ochiuri făcute în timp ce rondelele de zucchini erau la grill și cu sos din iaurt cu usturoi, scos chiar atunci din frigider, ca să fie rece.

TIPS-URI

1

Pentru sos, puteți folosi o smântână mai puțin grasă.

2

Preparați din timp sosul, pentru că trebuie să stea câteva ore la rece, în frigider.

3

Nu tăiați rondelele mai groase, ca să se poată pătrunde bine, la grill, să nu rămână crude.

4

Ungeți grill-ul cu puțin ulei, înainte de a pune pe el rondelele de zucchini. În caz contrar, ele se vor lipi de grill.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini la grill, cu ochiuri si sos din iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.06.2020, 19:20

RODIMUR 1

22.06.2020, 12:18

Mulțumesc frumos, Daniela!

RODIMUR 1

22.06.2020, 12:18

Mulțumesc frumos, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane cu susan