Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 11 Iun 2020 | 4005 vizualizari

 

Pentru că-mi rămăsese destul piept afumat de porc de la ultima ciorbiță preparată, m-am gândit să fac și o mâncărică de cartofi, pentru cină, dar până la urmă, am mâncat-o la prânz și am lăsat chifteluțele pregătite în acest scop, pentru că era prea bună, ca să mai fie lăsată câteva ore.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 250-300 grame de piept afumat de porc
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc:

Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara mâncărica.

Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se adaugă în crăticioara cu pieptul afumat de porc. Se acoperă parțial vasul și se lasă la foc mic, până ce se înmoaie ceapa.

Între timp, se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cuburi mari, după care se adaugă în crăticioara în care s-au perpelit ușor ceapa și pieptul afumat de porc. 

Se adaugă 150-200 ml de apă și se fierb ingredientele la foc mic, acoperit, amestecând din când în când, pentru a nu strivi cartofii, în momentul când se pătrund.

Se spală roșiile și se taie în sferturi.

Între timp se spală frunzele de pătrunjel și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă roșiile tăiate și se lasă mâncărica la fiert înăbușit, amestecând între timp ușor, din când în când. După încă 4-5 minute se adaugă sucul de roșii și după încă un clocot (cam 3-4 minute) se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei, după care se ia crăticioara de pe foc.

Se presară pătrunjel tocat și mâncărica se poate servi, caldă, cu murături asortate, salată de sezon sau ardei iuți.

TIPS-URI

1

Mai întâi perpeliți ușor feliile de piept afumat de porc și abia după aceea adăugați ceapa tăiată grosier. Dacă prăjiți mai întâi ceapa, până ce se vor pătrunde feliile de piept de porc, s-ar putea să se ardă și atunci va deveni amară și va dăuna gustului mâncării.

2

Tăiați grosier ingredientele (ceapa, cartofii și roșiile) pentru a preveni astfel terciuirea lor. Pentru un preparat aspectuos, ingredientele trebuie să-și păstreze forma în care au fost puse în oală/cratiță.

3

Nu adăugați multă apă, doar atât cât să cuprindă cartofii (nu să-i acopere!). Dacă veți adăuga multă apă, va trebui să fierbeți mai mult mâncărica, pentru a scădea sosul și atunci cartofii se vor terciui.

4

Adăugați sucul de roșii spre sfârșitul preparării, pentru încă 3-4 minute de fierbere, la foc mic.

5

Amestecați ușor ingredientele din crăticioară, pentru a nu strivi cartofii.

6

Presărați pătrunjel tocat la sfârșitul preparării, când ați luat de pe foc crăticioara cu mâncărica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

14.06.2020, 13:50

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

15.06.2020, 19:16

Ce faine sunt tocanitele astea! Cu muraturi sau o salata, merge de minune!

RODIMUR 1

15.06.2020, 19:46

Și nouă ne plac mult, Rocsi, așa că nu stau mult pe gânduri, când ne este poftă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu coada afumata de porc - Reteta savuroasa si usor de preparat