Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI343
Retete

Pasta de sardine

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2014

Scurgem fileurile de sardine de ulei si le lasam la desarat in lapte, pentru minim 20 minute. Scurgem fileurile de lapte, le punem intr-un bol. Adaugam untul la temperatura camerei, piperul, zeama de lamaie si mixam pana obtinem o pasta. Tocam marunt ceapa verde si o adaugam in...

Clatite umplute cu nuci prajite si caramel

In Dulciuri la 19 Sep 2013

Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel. Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat. V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani. Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un...

Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

In Porc la 7 Sep 2013

Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit.  In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in jumatate, pe lungime). Procedam la fel si cu bucatelele de slaninuta afumata, indesandu-le cu grija...

Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2013

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici. Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia. Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici. Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici. Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

In Prajituri la 5 Sep 2013

Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul. Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine. Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand...

Ghiveci calugaresc

In Mancaruri de post la 4 Sep 2013

Spalam si curatam de coaja toate legumele, inclusiv rosiile. Tocam marunt ceapa si o punem la calit in ulei. Folosim o cratita care poate fi pusa ulterior la cuptor. Taiem telina bucatele, ardeiul capia fasii si le adaugam peste ceapa. Dovlecelul si vinetele le taiem cubulete si le...

Pizza din blat cu susan

In Pizza la 4 Sep 2013

Cum preparam aluatul:     Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de...

Cochilii cu branza si coaja de lamaie

In Paste la 30 Aug 2013

Punem apa la fiert. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam sarea, amestecam si adaugam cochiliile. Le lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), amestecand usor din cand in cand ca sa nu le lipeasca de fundul vasului. Scurgem pastele de apa si le lasam putin in...

Cartofi "crestati", la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2013

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana la baza. Condimentam printre crestaturi cu boia, sare, usturoi granulat si ierburi de Provence. Ungem o tava cu putin ulei si asezam cartofii. Ii stropim cu ulei de masline si dam tava la...

Piept de porc cu sos barbeque, la cuptor

In Porc la 29 Aug 2013

Amestecam toate ingredientele intr-un castronel.  Spalam bucatile de carne, indepartam o parte din grasime daca este prea multa si le stergem usor cu un prosop de bucatarie. Ungem fiecare bucata de piept de porc cu amestecul de barbeque si o asezam intr-o tava pe care am uns-o cu putin...

Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare

In Porc la 28 Aug 2013

Iata cum se prepara Tocanita de legume cu carne de porc, cea mai gustoasa mancare Punem uleiul intr-o cratita de inox si adaugam carnea taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor amestecand rar.  Dupa aproximativ 15-20 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul capia taiat...

Sandvis cald, la toaster

In Sandvisuri la 27 Aug 2013

Ungem o felie de paine cu putin unt in strat foarte subtire, adaugam felia de cascaval adaugam felia de salam sau bacon, adaugam condimentele preferate. Punem deasupra o felie de paine simpla si presam usor. Incingem toaster-ul, asezam sandvisul si punem capacul. Lasam pana se rumeneste usor...

Placinta Cittrone

In Dulciuri la 27 Aug 2013

Cum preparam placinta: Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla! Adaugam esenta de rom, taiem in fasii...

Inghetata de vanilie cu alune pralinate

In Dulciuri la 21 Aug 2013

Cum preparam crantzul:   Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100 gr. alune tocate amestecam rapid,astfel incat sa se amestece in totalitate cu caramel. Amestecam...

Ciorba de rosii cu galuste din faina

In Ciorbe la 3 Aug 2013

Cum preparam ciorba: Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt. Punem inttr-o oala 2 litri apa cu putina  sare , piper  si adaugam legumele tocate. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba. Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba,...

Panna Cotta cu sirop de visine

In Dulciuri la 2 Aug 2013

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte. Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru...

Prajitura "Merisor", cu stafide

In Prajituri la 31 Iul 2013

Cum preparam blatul: Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu  oua , punem putina  sare , esenta de lamaie si adaugam treptat faina....

Pulpe de pui in sos de mustar si garnitura de orez

In Pui la 30 Iul 2013

Cum preparam pulpele de pui: Amestecam toate ingredientele (in afara de pulpe) pana obtinem o compozitie pastoasa si usor fluida.  Ungem fiecare pulpa cu acest amestec si le asezam una langa alta intr-un vas yena. Acoperim cu capa sau folie de aluminiu si introducem vasul la cuptor,...

Gustari rapide cu bacon

In Sandvisuri la 28 Iul 2013

Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o craticioara si adaugam ceapa. Presaram cu sare si o lasam sa se rumeneasca usor. Oprim focul. Intr-o tigaie antiaderenta punem feliile de bacon sa se rumeneasca putin. Dam feliile de paine prin lapte, ou (amestecat cu putina sare) si...

Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

In Mancaruri de post la 28 Iul 2013

Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post Spalam orezul si il punem intr-un vas. Punem o parte de apa peste el si il lasam asa pana ne ocupam de pregatirea legumelor. Taiem...

Orez cu lapte a la Merisor

In Dulciuri la 28 Iul 2013

Spalam bine orezul si-l acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa. Lasam orezul in apa, timp de minim 15 minute timp in care acesta isi va mari volumul. Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara, putina  sare  si il lasam pe foc pana se apropie de fierbere. Peste...

Bautura rece, cu lapte si banana congelata

In Bauturi la 28 Iul 2013

Taiem banana felii. O punem pe o farfurie si o bagam la congelator. Lasam minim 4 ore (eu am lasat de seara pana dimineata). Punem bucatile de banana congelata in vasul mixerului de mana, adaugam mierea, laptele si mixam cateva minute pana obtinem o crema densa. Turnam 1/2 din amestec in...

Pizza cu blat pufos si usturoi

In Pizza la 28 Iul 2013

Cum preparam blatul: Punem intr-un castron faina. Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Pisam usturoiul foarte foarte bine si il adaugam peste amestecul de drojdie. Framantam compozitia pana...

Chiftelute marinate

In Porc la 28 Iul 2013

Cum preparam chiftelutele: Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de  sare ,  piper  si adaugam putina boia. Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca...

Prajitura Kinder-pingui a la Patty

In Prajituri la 28 Iul 2013

Cum preparam blatul: Separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, cateva minutem la viteza mare, pana obtinem o crema densa. Adaugam faina, praful de copt, cacao, pesmetul (grisul) si mixam usor, adaugand laptele , uleiul si mierea. Albusurile...

Ketchup de casa

In Conserve la 28 Iul 2013

Oparim rosiile in apa fierbinte si le curatam de coaja. Le taiem in jumatate sau sferturi daca sunt foarte mari. Curatam cepele de coaja si le taiem julienne. Le punem la calit in ulei. Cand devine aurie, adaugam peste ea rosiile taiate.  Adaugam zaharul, restul de condimente si lasam...

Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat

In Dulciuri la 28 Iul 2013

Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.  Adaugam cacao...

Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)

In Cafea la 28 Iul 2013

Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca. Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai. Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei. Punem...

Sandvis delicios cu ou fiert

In Sandvisuri la 28 Iul 2013

Punem oul la fiert in apa rece. Cand a inceput sa fiarba apa il lasam 8-10 minute. Scurgem apa si punem peste el apa rece. Il lasam acolo aproximativ 10 minute, il scoatem si il curatam de coaja. Il taiem in felii subtiri cu ajutorul unui cutit sau aparatului special de taiat ou. Alegem...

Ostropel de pui

In Pui la 28 Iul 2013

Punem uleiul intr-un vas cu fundul dublu. Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se albeasca carnea, avand grija sa nu se arda ceapa. Adaugam apa calda/supa de pui (legume) si...

Afisate 1 - 30 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]