Pulpe de pui in sos de mustar si garnitura de orez

de Patricia Iordache in Pui, 30 Iul 2013 | 9196 vizualizari

 

Pentru acest preparat m-am inspirat de la retetele bucatarasilor Miha (http://www.bucataras.ro/retete/pulpe-de-pui-cu-cartofi-si-sos-de-mustar-22961.html) si Horia (http://www.bucataras.ro/retete/orez-basmati-cu-costita-de-porc-la-tigaie-23058.html). Am adus mici modificari la modul de preparare si am luat de la fiecare reteta ceea ce mi s-a parut mai potrivit pentru a alcatui o cina pe gustul familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pulpele de pui in sos de mustar:
  • 6 pulpe (inferioare) de pui;
  • 6 linguri ulei (3 de masline si 3 de floarea soarelui);
  • 2 linguri pline cu mustar clasic;
  • 6 catei de usturoi;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • sare;
  • piper;
  • Pentru garnitura de orez:
  • 1 cana cu orez (250 gr);
  • 560 ml apa;
  • 60 ml ulei;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 1 ceapa potrivita;
  • sare;
  • 1 lingurita delikat;
  • putin patrunjel proaspat (pentru decor)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos de mustar si garnitura de orez:

Cum preparam pulpele de pui:

Amestecam toate ingredientele (in afara de pulpe) pana obtinem o compozitie pastoasa si usor fluida. 

Ungem fiecare pulpa cu acest amestec si le asezam una langa alta intr-un vas yena. Acoperim cu capa sau folie de aluminiu si introducem vasul la cuptor, la 200 grade, pentru aproximativ 1 ora. 

Ilaturam capacul (folia) si mai lasam inca 15-20 minute pana ce pulpele se rumenesc frumos.

Cum preparam garnitura de orez:

Tocam marunt ceapa si ardeiul capia. Punem apa intr-un vas de inox cu fund dublu, adaugam ceapa si ardeiul, sarea, delikat-ul, asezam pe foc si lasam sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam uleiul, amestecam 2 minute si adaugam orezul spalat bine, in doua ape reci.

Amestecam putin, dam focul la minim, punem un capac si lasam asa, fara sa-l indepartam 10-15 minute. Ridicam capacul si amestecam usor ca sa nu se prinda si sa nu zdrobim boabele de orez.

Mai lasam 5 minute, verificam daca orezul este fiert si oprim focul.

Asezam orezul si bucata de pulpa pe farfurie, decoram cu patrunjel verde si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de mustar si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de mustar