Am gasit aceasta reteta in cartea lui Radu Anton Roman - "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" si avand tot ce-mi trebuie, am trecut la treaba. Este o mancarica extrem de usor de facut, gustoasa si potrivita pentru zilele de post.
Spalam si curatam de coaja toate legumele, inclusiv rosiile.
Tocam marunt ceapa si o punem la calit in ulei. Folosim o cratita care poate fi pusa ulterior la cuptor.
Taiem telina bucatele, ardeiul capia fasii si le adaugam peste ceapa.
Dovlecelul si vinetele le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor.
Rosiile decojite le taiem cubulete mici si le punem in cratita cu tot cu zeama lasata. Adaugam si morcovii baby (sau morcovul crud taiat rondele). Amestecam si lasam sa fiarba.
Punem si cartofii taiati cubulete si 3 catei de usturoi tocati marunt.
Presaram sarea, piperul, cimbrul, adaugam si cei 200 ml. apa amestecati cu lingura de bulion si punem cratita la cuptor, la 220 grade pentru 45-60 minute, fara sa amestecam.
Cu 5 minute inainte de a opri cuptorul, adaugam restul de usturoi pisat si amestecam usor.
Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.
1
Servim alaturi de muraturi sau salata.