Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie si ma bucur foarte mult ca am incercat-o! Usor de facut, ieftina si extrem de aromata!
Cum preparam placinta:
Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla!
Adaugam esenta de rom, taiem in fasii foile de placinta decongelate si amestecam totul foarte bine.
Ungem cu foarte putin ulei un vas de yena (al meu are diametrul de 28 cm) si turnam amestecul.
Bagam totul la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 45 minute pana devine rumena. O scoatem si o lasam sa se raceasca cat timp preparam siropul.
Cum preparam siropul:
Punem cele 7 linguri de zahar intr-un vas de inox si amestecam pana ce se caramelizeaza, fara sa se arda. Adaugam apa calduta si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Adaugam coaja de portocala taiata cubulete mici si mai lasam 5 minute sa fiarba.
Portionam placinta si turnam deasupra treptat, siropul fierbinte cu tot cu bucatelele de coaja de portocala. Eu am turnat doar jumatate din cantitatea de sirop, pe restul l-am pastrat la frigider si am adaugat cate putin pe fiecare portie, in momentul servirii. Lasam putin ca placinta sa "traga" siropul, si servim.
1
1 cana - 200 ml.