Acum cateva zile am favorizat aceasta reteta de orez cu lapte a lui Merisor si acum i-a venit randul sa o incerc. Nu pot sa spun prea multe, pentru ca exact acum mananc orez cu lapte si nu e frumos sa vorbesti cu gura plina. :))) Multumesc, Merisor!
Spalam bine orezul si-l acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa.
Lasam orezul in apa, timp de minim 15 minute timp in care acesta isi va mari volumul.
Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara, putina sare si il lasam pe foc pana se apropie de fierbere.
Peste orez adaugam restul de apa ramasa si il punem la fiert, la foc mediu.
Cand incepe sa fiarba si sa isi mareasca volumul, adaugam laptele si mai lasam la fiert aproximativ 20 minute amestecand din cand in cand.
Oprim focul, punem orezul fierbinte in castronele, adaugam dulceata dupa pofta inimii si servim.
1
O masura = cana de 250 ml.
2
Baietelul meu a servit orezul pudrat cu putina scortisoara.