Cartofi "crestati", la cuptor

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 20829 vizualizari

 

Multumesc Merisor, multumesc Rocsi, pentru idee! http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-condimentati-la-cuptor-38523.html sau aici: http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-aromati-la-cuptor-37832.html. Mi-au placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi;
  • boia de ardei dulce;
  • sare;
  • usturoi granulat;
  • ulei de masline;
  • ierburi de Provence;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "crestati", la cuptor:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam.

Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana la baza.

Condimentam printre crestaturi cu boia, sare, usturoi granulat si ierburi de Provence.

Ungem o tava cu putin ulei si asezam cartofii. Ii stropim cu ulei de masline si dam tava la cuptor, la 180-200 grade, pentru aproximativ 40 minute pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Am servit acesti cartofi cu piept de porc cu sos barbeque la cuptor (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-porc-cu-sos-barbeque-la-cuptor-50378.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "crestati", la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi a la Bunica