Prajitura Harissa

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iun 2013 | 4967 vizualizari

 

By Criss!

 

INGREDIENTE

Pentru o tava de chec:
  • 1 cana si jumatate gris
  • jumatate cana iaurt
  • un sfert cana zahar
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Harissa:

Am pus iaurtul intr-un bol, am adaugat praful de copt si am lasat sa se umfle (o sa isi dubleze volumul).

Intre timp am mixat untul (la temperatura camerei) cu zaharul si  praful de sare.

Am adaugat coaja rasa de lamaie, iaurtul si am mixat bine.

Am obtinem o pasta grosuta, pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu unt.

Cu ajutorul unui cutit portionam deasupra prajitura apoi o dam la cuptorul preincalzit pentru 35-45 de minute.

Pregatim siropul: intr-un ibric am pus zaharul, apa si zeama de lamaie si am fiert la foc mediu timp de 10 minute.

Prajitura este facuta cand incepe sa se rumeneasca usor pe margine, iar cand apasam usor cu degetul deasupra nu ramane urma.

Dupa ce am scos prajitura am portionat-o iar, apoi am turnat incet siropul rece peste prajitura fierbinte, am lasat pana a absorbit tot siropul, am presarat fulgi de cocos, am lasat sa se raceasca in tava apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.

E foarte buna, racoritoare si e perfecta pe caldura asta!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru masurat am folosit o cana de 300 ml.

2

Optional se poate pune pe fiecare bucata potionata cate-o migdala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Angelina_Elena 1

20.06.2013, 23:50

Rocsi

Angelina_Elena 1

20.06.2013, 23:50

Buni

Bya Ralu 1

23.06.2013, 22:19

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Harissa