Prajitura cu pere intregi si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Sep 2013 | 9916 vizualizari

 

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am gasit una pe placul meu la bucataras Pasiune pentru bucatarie (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-pere-si-caramel-26052.html). Am facut cateva schimbari fata de reteta originala si a iesit o prajiturica foarte aromata!

 

INGREDIENTE

  •  6 oua;
  • 300 gr. zahar (dar merge si 250 gr. daca nu va place foarte dulce);
  • 100 gr. unt;
  • 350 gr. faina;
  • 20 gr. praf de copt;
  • 1 esenta de vanilie;
  • 5-6 pere bine coapte;
  • un praf de scortisoara;

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere intregi si scortisoara:

Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul.

Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine.

Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand astfel incat sa nu avem cocoloase. Vom obtine o compozitie care nu va curge peste spatiul liber, daca dam cu degetul pe dosul lingurii (vedeti poza).

Tapetam o forma cu hartie de copt (a mea are diametrul de 21 cm) si turnam o parte din compozitie astfel incat sa putem avea o baza pentru fixarea perelor intregi.

Curatam de coaja perele, lasandu-le cu codita.

Punem perele din loc in loc in forma, pudram perele cu scortisoara si apoi completam cu restul de compozitie (cu ajutorul unei linguri).

Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45-60 minute pana ce trece testul scobitorii.

Scoateti din forma si indepartati cu grija hartia de copt.

Lasati sa se raceasca si portionati.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti pere foarte coapte va recomand ca inainte de a le pune in aluat, sa le fierbeti cateva minute in apa cu putin zahar pentru a se muia putin.

2

Verificati cu scobitoarea partea din mijloc, nu doar marginile!

3

Partile de aluat de langa pere vor fi mai umede (asta nu inseamna ca vor fi crude)

4

Stropiti cu sos caramel sau sirop gros de fructe (eu am folosit caramel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere intregi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu pere si ciocolata