Ce poate fi mai rapid si gustos atunci cand foamea este mare si timpul scurt? Aceasta omleta este satioasa, "sanatoasa" (pentru ca este coapta, nu prajita) si foarte gustoasa!Trebuie s-o incercati!
Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici.
Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia.
Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici.
Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici.
Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de ardei capia si cubuletele de slaninuta afumata.
Presram sare, piper si punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 minute astfel incat sa se coaca putin cartofii.
Batem ouale cu putina sare si adaugam cimbrul. Amestecam si turnam amestecul peste cartofii fierbinti. Adaugam cubuletele de cascaval si punem din nou vasul la cuptor, tot la 200 grade, pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand ouale s-au inchegat si cascavalul s-a topit.
Scoatem cu grija omleta si o asezam pe o farfurie.
1
Servim omleta cu ketch-up (de preferat facut in casa)/rosii cherry/castraveti murati.
2
Este foarte buna si rece. Asezata intre doua felii de paine obtinem un sandvis extraordinar!