Fluturasi - Briose cu crema de vanilie

de Corinuta in Prajituri, 20 Mai 2011 | 29827 vizualizari

 

Ce sa va spun? Sunt fan briose....dar probabil stiti deja :)) Se fac si se coc rapid si cu crema sunt de-a dreptul divine! Si se mananca cat ai clipi!

 

INGREDIENTE

  • Ptr briose:
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • Ptr umplutura si topping:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 50 g gem de capsuni
  • 20 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi - Briose cu crema de vanilie:

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza cca 5 minute. Se preincalzeste cuptorul, se toarna aluatul in forme de briose si se coace 25 de minute, apoi se lasa la racit.

Se prepara budinca asa cum scrie pe plic, apoi se lasa la racit acoperita cu o folie. Se bate frisca si se amesteca cu budinca. Puteti sa faceti si fara frisca.

Se taie cate un capacel de la fiecare briosa, se scobeste din miez, apoi se umple cu crema. Se taie capacelele in doua si se infig in crema sa formeze aripioarele. Pe mijloc se pune cate o lingurita cu gem si apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi - Briose cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao