Cartofi taranesti la cuptor

de MotanLaOale in Porc, 2 Ian 2019 | 14721 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g costita afumata
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe rosii
  • 50 ml ulei
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la cuptor:

Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite.

Ceapa se curata si se taie julien.

Costita se taie fasii.

Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi.

Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame.

Se introduc in cuptor pentru 30 minute, se intorc de doua ori si cand sunt putin rumeniti, se scot din cuptor.

Intr-o tigaie se pune ceapa la calit.

Dupa 2-3 minute se adauga in tigaie si costita la rumenit.

Se presara sare si piper dupa gust.

Se amesteca des pana ceapa se inmoaie si costita este rumenita.

Se adauga peste cartofi in tava si se amesteca bine, bine.

Se introduce tava in cuptorul preancalzit pentru 15-20 minute pana se rumeneste frumos.

Se mananca simpla sau garnitura la orice fel de carne.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti si cartofi cu cascaval