Moni_alex

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 30.04.2015

RETETE87
PRIETENI163
Retete

Desert prajitura Snickers

In Prajituri la 11 Oct 2019

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 25/35 cm....

Desert tort aniversar

In Torturi la 19 Aug 2018

Pentru foi albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet si rezulta o bezea tare. Se adauga in 2-3 reprize nuca si amidonul si se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula pana se incorporeaza bine. Compozitia se...

Cheesecake cu visine si ciocolata

In Prajituri la 15 Apr 2018

Incepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu fundul unui pahar. Punem tava la rece. Pentru crema mixam branza cu praful de budinca de vanilie,...

Desert cozonac cu putina framantare cu nuca si cacao

In Dulciuri la 15 Apr 2018

Pentru inceput sfaramam drojdia si o amestecam cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar pana se dizolva. Cernem faina si o punem intr-un vas mare. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia dizolvata, amestecam cu putina faina si lasam sa se dospeasca 10-15 minute. Incalzim laptele pe...

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

In Torturi la 14 Apr 2018

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm cu inel detasabil si presam delicat cu un pahar. Nu trebuie sa apasam prea tare deoarece blatul...

Desert prajitura Creme a la Creme

In Prajituri la 24 Mar 2018

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se adauga unul cate unul si se amesteca usor pana se incorporeaza. Apoi se adauga praful de ciocolata...

Desert prajitura Verdens Beste

In Prajituri la 22 Mar 2018

Crema Am inceput cu prepararea crema deoarece trebuie lasata cateva ore la frigider pentru a se intari. Se pune laptele pe foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie despicata. Ouale se separa si galbenusurile se mixeaza cu zaharul, sarea si la final se adauga amidonul. Cand...

Rondele de somon la gratar

In Somon la 20 Mar 2018

Somonul se spala bine si se tamponeaza cu un prosop de hartie. Se unge cu ulei de masline si se presara sare si piper. L-am lasat in frigider 2-3 ore. Se incinge gratarul si se stropeste cu ulei. Am taiat lamaia feliute si am asezat pe gratar cateva feliute, am asezat rondelele de somon si...

Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti

In Dulciuri la 19 Mar 2018

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier. Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si...

Desert tort Deliciu

In Torturi la 18 Mar 2018

Pregatirea blatului: se separa ouale, se bat cu mixerul la viteza mare cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat pana se topeste zaharul si rezulta o crema densa. Se adauga faina, praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se adauga treptat laptele, uleiul si...

Desert tarta cu mere caramelizate si frisca

In Prajituri la 3 Mar 2018

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic  pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand...

Desert rapid cu piscoturi, crema de iaurt si jeleu de fructe

In Dulciuri la 24 Feb 2018

Am pregatit intai jeleul de visine. Se pun pe foc 300 g de visine cu 150 ml zahar si 150 ml apa, restul de 50 ml apa se amesteca cu cele 3 linguri de amidon. Cand visinele fierb se adauga amidonul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga jeleul si se intareste putin. Se da la rece....

Tocanita cu salau

In Peste la 20 Sep 2016

Am spalat bine salaul, l-am lasat sa se scurga de apa si l-am condimentat cu sare. Intr-o tigaie ceramica am pus 2 linguri de ulei, am daugat pestele si am lasat la foc potrivit intorcand de o parte pe alta pana s-a rumenit pestele si s-a patruns. Ceapa am taiat-o solzisori iar morcovul...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 19 Sep 2016

Intr-o cratita cu peretii inalti am pus zaharul la caramelizat la foc mic . Se amesteca ocazional pentru a se topi uniform zaharul. Zaharul trebuie sa devina maroniu fara sa se arda. Dupa ce s-a topi zaharul, se trage cratita deoparte, se inclina si se invarteste astfel incat sa se tapeteze...

Friptura de porc la cuptor

In Porc la 11 Sep 2016

Am spalat carnea, am condimentat-o bine cu sare, piper, boia si am crestat-o cu cutitul de 4-5 ori. Ceapa am taiat-o solzisori si morcovii i-am taiat rondele. Intr-un vas rotund de yena am pus 2-3 linguri de ulei, am asezat carnea, am presarat pe carne( inclusiv in locurile crestate) si in...

Prajitura cu mere si fulgi de migdale

In Dulciuri la 25 Aug 2016

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul vanilinat si scortisoara dupa gust. Intr-un vas se pune faina, zaharul, grisul, praful de copt, sarea si se amesteca foarte bine. Se impart merele in doua parti, amestecul cu faina in doua si untul in trei parti....

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 20 Iun 2016

Am pus iaurtul la scurs intr-un tifon timp de ora. Dezghetam foile de placinta cu aproximativ o ora inainte de a face placinta. Batem bine ouale cu 8 linguri de zahar.Adaugam iaurtul scurs de zer, grisul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Punem intr-o tava hartie de copt, ungem cu unt...

Cartofi cu ceapa verde si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Se fierb cartofii in coaja apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie rondele mai groase. Se unge o tava cu putin unt, se aseaza un rand de cartofi taiati rondele, 3 fire de ceapa verde,taiate marunt si deasupra se rade branza de capra pe razatoarea mare. Se...

Snickers cu alune

In Dulciuri la 17 Mai 2016

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar, se adauga 200 g nuca macinata si 3 linguri de faina amestecata cu un praf de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20/30 cm. Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ...

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare. Amestecam bine ingredientele si incepem incet, incet sa framantam ingredientele...

Prajitura cu foi cu nuca si crema

In Dulciuri la 22 Apr 2016

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga cate o lingura de zahar apoi se incorporeaza pesmetul si nuca. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 35-40 minute la foc...

Rata la cuptor

In Rata la 14 Apr 2016

Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta. Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in patru. Zeama de lamaie are rolul de la fragezi carnea si de a echilibra grasimea. Intr-o tava cu...

Oua umplute cu peste

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2016

Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile. Am pregatit si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud, o lingurita de mustar, sare si ulei. Ceapa, castravetele acru, patrunjelul si mararul se taie foarte marunt. Eu am avut file de...

Prajitura cu mere si crema

In Dulciuri la 9 Apr 2016

Merele se curata de coaja, se taie in 4 si se scot semintele. Intr-o cratita se pun la caramelizat 150 gr zahar, dupa ce se caramelizeaza zaharul se adauga 150 ml vin alb dulce. Apoi se pun si merele taiate in 4 si lasam la foc potrivit 5-7 minute pana se inmoaie putin merele. La final se...

Tarta de post

In Dulciuri la 5 Apr 2016

Se amesteca apa fierbinte si uleiul intr-un vas mai mare. Intr-o farfurie se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga faina peste apa cu ulei si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Trebuie sa iasa un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 30 minute. Dupa o...

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

In Dulciuri la 3 Apr 2016

Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca usor si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o...

Mofturoasa

In Dulciuri la 27 Mar 2016

Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine. Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic. Se imparte compozitia in 3...

Parjoale din peste

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2016

Se fierbe fileul de peste si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt si se inabuse in putin ulei cu apa pana se inmoaie. Cand s-a racit pestele se marunteste cu furculita si se amesteca cu urmatoarele ingrediente:oul, galbenusul, ceapa, o lingura faina, felia de paine inmuiata in...

Somon la cuptor

In Peste la 10 Mar 2016

Punem somonul curatat si spalat intr-tava garnisita cu hartie de copt. Il stropim cu ulei de masline si suc de lamaie, condimentam cu sare si piper proaspat macinat si deasupra presaram rozmarin.  Lasam la cuptor la foc potrivit cca 30 de minute. Intre timp curatam 3-4 catei de...

Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou

In Supe/Ciorbe la 10 Mar 2016

Am curatat legumele si le-am spalat. Am taiat marunt ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac le-am taiat bucatele mici.  Am pus uleiul in oala in care facem ciorba si am pus legumele la calit. Am adaugat o jumatate de pahar de apa si am lasat pana s-au inmuiat...

Afisate 1 - 30 din 87 retete    

Postari recente

publicat la 11.10.2019

Desert prajitura Snickers

publicat la 19.08.2018

Desert tort aniversar

publicat la 15.04.2018

Cheesecake cu visine si ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]