Din nou, prajitura Snickers. De data asta am pregatit-o pentru colegii de serviciu ai sotului.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 25/35 cm.
Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute pana se desprinde de pe margini si se rumeneste deasupra.
Se scoate pe un gratar, se lasa la racit si dupa ce s-a racit complet se indeparteaza hartia de copt.
300 g de ciocolata alba cu 8 linguri de ulei se topesc la foc mic.
Ciocolata topita se toarna peste blatul racit si se da la rece pana se intareste ciocolata.
Pentru crema se caramelizeaza 9 linguri de zahar, se adauga 375 g unt putin cate putin.
Separat se freaca spuma 9 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si un praf de sare.
Peste zaharul caramelizat se adauga galbenusurile frecate si 250 g nuci prajite si taiate marunt.
Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa ( nu trebuie sa se ingroase foarte mult pentru ca la frigider se va intari suficient). Se lasa la racit (nu foarte rece sa faca priza cu stratul de ciocolata alba) apoi se adauga peste ciocolata alba si se da la rece pana se intareste crema.
Pentru glazura se topesc 50 g ciocolata neagra cu 3 linguri smantana pentru frisca si o lingura ulei , se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se orneaza cu seringa.
Se procedeaza la fel si cu ciocolata alba.
Prajitura se da la rece cateva ore pana se intareste glazura.
Delicioasa!