Prajitura preferata de familie si prieteni
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar, se adauga 200 g nuca macinata si 3 linguri de faina amestecata cu un praf de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20/30 cm.
Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute pana se desprinde de pe margini si se rumeneste deasupra.
Se scoate pe un gratar, se lasa la racit si dupa ce s-a racit complet se indeparteaza hartia de copt.
200 g de ciocolata alba cu 100 g de smantana pentru frisca se topesc la foc mic.
Ciocolata topita se toarna peste blatul racit si se da la rece pana se intareste ciocolata.
Pentru crema se caramelizeaza 6 linguri de zahar, se adauga 250 g unt putin cate putin.
Separat se freaca spuma 6 galbenusuri cu 4 linguri de zahar.
Peste zaharul caramelizat se adauga galbenusurile frecate si alunele prajite si taiate marunt.
Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se adauga peste ciocolata alba si se da la rece pana se intareste crema.
Pentru glazura se topesc 200 g ciocolata neagra cu 100 g smantana pentru frisca si se toarna calda peste prajitura.
Prajitura se da la rece cateva ore pana se intareste glazura.
Delicioasa!