Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante
Am spalat gogonelele.
Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte.
Intr-un bol, am adaugat usturoiul, ardeii iuti, patrunjelul si mararul, am amestecat si am...
Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura
Ardeii ii spalam in cateva ape, apoi ii intepam cu furculita de cateva ori , nu exagerati sa-I intepati mult.
Usturoiul il tocam felii, mararul il tocam grosier.
Intr-un vas incapator adaugam ardeii, mararul si...
Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii.
M-am apucat de umplutura.
Intr-un castron, am adaugat gogosarul, usturoiul, menta tocat totul marunt la cutit, am...
Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul.
Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele ,adaugati ulei.Amestecati si lasati 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Umpleti borcanele( la inceput...
Pregatim borcanele si capacele sterilizate.
Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika.
Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala.
Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste pasta de gogonele.
Adaugam sarea, zaharul si...
Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori.
Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
La...
Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator.
Ceapa se taie solzisori sau rondele(dupa preferinte). Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si ardeiul iute. Mararul...
Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute.
Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam.
Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat.
Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute.
La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat...
Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min.
Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute,...
Spalam legumele.
Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs.
Rosiile, ardeii, merele si ceapa le tocam in cubulete mai mici. Intr-un ceaun incapator de tuci incalzim...
Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.
Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie.
Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin,...
Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati.
Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz.
Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii.
Usturoiul il curatam si-l tocam, il adaugam in tava.
Busuiocul il spalam si-l adaugam in tava,...
Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute.
Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape. Intr-o oala incapatoare adaugam ciupercile spalate ,adaugam apa cat sa cuprinda ciupercile si le punem la...
Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si...
Coacem ardeii pe plita,tabla sau cuptor .
Intr-un borcan bine spalat, presaram putina sare ,asezam ardeii copti un strat,adaugam usturoi taiat subtire,apoi telina taiata grosier.Iarasi putina sare ,apoi un alt strat de ardei,usturoi si telina.Continuam asa pana umplem...
Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid.
Dupa ce i-am curatat si am scos toate semintele ii rupem fasii asezam in borcane prealabil spalate foarte bine si uscate, in care la fundul lor...
Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul borcanului,am presarat cu sare apoi am inceput sa asez frunzele intregi fara sa le toc,intre straturi...
Curatam dovleceii de coaja si eventual dupa caz de samburi,taiem in fasii orizontal apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin razatoarea mare. Punem o oala incapatoare pe foc, adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul si...
Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat.
Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel de la mojar).Apoi adaugam...
Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol.
In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea mare/robot cu ceapa taiata solzisori si calim la fel sub capac pana legumele devin moi .Trecem toate...
Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel preparate se pot lasa si pe a 2-a zi daca nu aveti timp)
Preparam marinada respectand proportiile...
Reteta de gogonele picante
Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante Am spalat gogonelele. Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte. Intr-un bol, am adaugat usturoiul, ardeii iuti, patrunjelul si mararul, am amestecat si am...
Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura
Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura Ardeii ii spalam in cateva ape, apoi ii intepam cu furculita de cateva ori , nu exagerati sa-I intepati mult. Usturoiul il tocam felii, mararul il tocam grosier. Intr-un vas incapator adaugam ardeii, mararul si...
Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de umplutura. Intr-un castron, am adaugat gogosarul, usturoiul, menta tocat totul marunt la cutit, am...
Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)
Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul. Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele ,adaugati ulei.Amestecati si lasati 3-4 ore amestecand din cand in cand. Umpleti borcanele( la inceput...
Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi
Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste pasta de gogonele. Adaugam sarea, zaharul si...
Salata de gogonele verzi la borcan
Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand. La...
Castraveti picanti pentru burgeri
Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie solzisori sau rondele(dupa preferinte). Ardeiul kapia se taie cubulete mici, la fel si ardeiul iute. Mararul...
Salata de dovlecel la borcan
Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute. La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat...
Vinete picante la borcan in stil georgian
Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min. Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute,...
Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata
Spalam legumele. Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs. Rosiile, ardeii, merele si ceapa le tocam in cubulete mai mici. Intr-un ceaun incapator de tuci incalzim...
Pastravi de nuc la borcan
Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie. Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin,...
Sos napolitan la borcan
Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati. Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz. Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii. Usturoiul il curatam si-l tocam, il adaugam in tava. Busuiocul il spalam si-l adaugam in tava,...
Zacusca de ghebe
Pregatim borcanele ,spalam bine si le sterilizam in cuptorul cu microunde 4 minute sau in cuptorul aragazului 15 minute. Ciupercile le alegem de impuritati apoi le spalam in mai multe ape. Intr-o oala incapatoare adaugam ciupercile spalate ,adaugam apa cat sa cuprinda ciupercile si le punem la...
Zacusca de vinete
Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si...
Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Coacem ardeii pe plita,tabla sau cuptor . Intr-un borcan bine spalat, presaram putina sare ,asezam ardeii copti un strat,adaugam usturoi taiat subtire,apoi telina taiata grosier.Iarasi putina sare ,apoi un alt strat de ardei,usturoi si telina.Continuam asa pana umplem...
Ardei copti la borcan fara otet
Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid. Dupa ce i-am curatat si am scos toate semintele ii rupem fasii asezam in borcane prealabil spalate foarte bine si uscate, in care la fundul lor...
Loboda la borcan pentru iarna
Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul borcanului,am presarat cu sare apoi am inceput sa asez frunzele intregi fara sa le toc,intre straturi...
Dovlecei picanti la borcan
Curatam dovleceii de coaja si eventual dupa caz de samburi,taiem in fasii orizontal apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin razatoarea mare. Punem o oala incapatoare pe foc, adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul si...
Dulceata de coacaze negre fara fierbere
Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel de la mojar).Apoi adaugam...
Zacusca picanta de dovlecei
Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol. In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea mare/robot cu ceapa taiata solzisori si calim la fel sub capac pana legumele devin moi .Trecem toate...
Ghebe la borcan
Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel preparate se pot lasa si pe a 2-a zi daca nu aveti timp) Preparam marinada respectand proportiile...