Si cum mai gasim pe piata gogonele bune vin cu o alta varianta de conserva ruseasca de gogonele pe care o prezint.
Gogonele ies crocante si foarte foarte bune.
Acest mod este cel mai facil de a face o salata pentru iarna.
Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul.
Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele ,adaugati ulei.Amestecati si lasati 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Umpleti borcanele( la inceput vor fi 3 borcane pline de 800g) sterilizate infiletati cu capace spalate si sterilizate ,apoi intoarceti borcanele cu capacele in jos .Peste 2-3 ore intoarceti din nou borcanele.
Peste 2 zile repartizati din al treilea borcan si umpleti cele doua borcane ,adaugati zeama care a rezultat din al treilea borcan. Dati la frigider sau la beci racoros. Vor rezista pana la primavara. Daca vor rezista!
Pofta buna!
1
Ardeiul iute adaugati-l dupa gust.
2
Salata se pastreaza doar la rece.
3
Puteti adauga verdeata care va place.