Este o reteta de dulceata aparte ,foarte parfumata.Avantajul ei este ca, isi pastreaza toti nutrientii intacti.Este foarte buna in : anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscreloză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afectiuni ale sistemului nervos. - sursa proprietati , csid.ro . Apelati cu incredere la ea atunci cand sunteti raciti si faceti febra.Este o minune!
V-o recomand cu placere.:)
Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat.
Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o parte din zahar apeland la un zdobitor ( eu l-am folosit pe cel de la mojar).Apoi adaugam si cealalta parte de zahar si zdrobim pana transformam bobitele intr-o pasta.Amestecam ,acoperim castronul cu un prosop .
Se lasa cam 2-3 zile.In acest timip trebuie amestecat de cateva ori.Eu am repetat procedura cam 4-5 ori pe zi,astfel se va topi zaharul.A 3-a zi se v-a umple borcanele spalate si srerilizate lasand loc de 1 deget ,spatiu pentru a acoperi cu zahar,astfel se v-a forma un capac . Se infileteaza si se dau borcanele la racoare beci sau frigider.Nu va faceti griji,dulceata nu v-a fermenta daca parcurgeti toti acesti pasi.Foarte important! Nu uitati trebuie amestecata dulceata,altfel v-a fermenta.
Pofta buna!
1
Pentru a pastra cat mai mai multi nutrieni evitati sa dati boabele prin masina de tocat.