Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

de Ksenya in Supe, 5 Apr 2019 | 2746 vizualizari

 

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.
 
S-a scris mult despre aceste plante cat de miraculoase sunt ,mai jos aveti cateva surse de informare
Beneficiile leurdei le gasiti aici
Iar cel al urzicilor le gasiti aici 
Ideala pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post .
Ingredientele pricipale sunt luate din padure,rezulta o supa parfumata si usor picanta.
Va recomand s-o incercati si voi

 

INGREDIENTE

  • o mana buna leurda
  • o mana buna urzici
  • 1 lingura plina orez
  • 1 l stock de legume fierbinte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece (nerafinat)
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Smantana vegetala ( optional)
  • Codimente preferate dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici:

 

Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.

Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda si urzicile timp de 2 minute.

Le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs.

Separat, intr-o oala pentru supa adaugam uleiul, sotam ceapa taiata cubulete, adaugam o jumatate de ceasca de stock de legume si lasam 2 minute la foc mic.

Adaugam orezul si jumatate de litru de supa, lasam pe foc pana orezul este bine fiert.

 Luam oala de pe foc si o lasam 10 minute sa racoreasca.

Urzicele si leurda le tocam si le adaugam in oala .

Cu un blender vertical transformam continutul intr-o crema adaugand restul de stock dupa consistenta dorita.

Se poate adauga si smantana vegetala, eu am lasat-o asa.

Potrivim de sare si piper dupa gust.

Condimentam dupa preferinte, eu am preferat-o in varianta originala. E foarte parfumata si nu necesita alte mirodenii.

 Se serveste cu paine prajita atat rece cat si calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru o culoare mai intensa blansati verdeata fara capac. Scoateti imediat intr-un castron cu apa rece pentru cateva clipe, apoi lasati-le intr-o sita. Pentru o consistenta mai hranitoare adaugati in bol si cateva nuci caju.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Andra_Constantinescu 1

06.04.2019, 08:21

Interesanta!

dantes 1

06.04.2019, 10:15

simona72 1

09.04.2019, 15:39

O minune supa ta!! Cand culegi ingredientele cu mana ta preparatul este cel mai bio si cel mai bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu leurda si salata verde