Piept de rata cu legume in stil chinezesc

de Ksenya in Rata, 4 Iun 2019 | 10072 vizualizari

 

Fel principal in stil chinezesc ce se prepara rapid.
Daca vreti sa-i surprindeti pe cei dragi voua, nu ezitati s-o faceti :)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 piept de rata dezosat (2 buc)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Legume
  • 2 linguri ulei
  • un morcov tocat grosier
  • 6 catei usturioi tocati marunt
  • un zucchini potrivit tocat grosier
  • 5-6 ciuperci pleurotos taiate fasii mai mari
  • 2-3 linguri muguri de bambus
  • cateva crengute frunze coriandru
  • 2 linguri sos soia
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu legume in stil chinezesc:

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces.

Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam.

Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam pieptul de rata cu pielita in jos. La foc iute lasam 2-3 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe cealalta parte, excesul de grasime pe care il lasa carnea o scoatem cu ajutorul unei linguri.

Adaugam otetul balsamic, lasam 2-3 minute, apoi adaugam mierea si lasam 4-5 minute, intorcandu -le de cateva ori, oprim flacara. 

Separat in alta tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam usturoiul, lasam un minut si adaugam morcovul, amestecam energic, adaugam ciupercile, sotam 3-4 minute, adaugam bucatile de zucchini, mugurii de bambus si sosul de soia, sotam 3-4 minute. 

Potrivim de sare si piper.

Pe un platou asezam legumele, apoi pieptul de rata si ornam cu frunze proaspete de coriandru.

Se serveste imediat ca atare sau insotit de orez simplu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu sotati mult legumele, nu trebuie sa fie bine facute

2

In loc de bambus, puteti adauga muguri de fasole.

3

Preparatul se serveste imediat, daca il lasati mai mult timp la racit, legumele devin moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata caramelizate