Fel principal in stil chinezesc ce se prepara rapid.
Daca vreti sa-i surprindeti pe cei dragi voua, nu ezitati s-o faceti :)
Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces.
Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam.
Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam pieptul de rata cu pielita in jos. La foc iute lasam 2-3 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe cealalta parte, excesul de grasime pe care il lasa carnea o scoatem cu ajutorul unei linguri.
Adaugam otetul balsamic, lasam 2-3 minute, apoi adaugam mierea si lasam 4-5 minute, intorcandu -le de cateva ori, oprim flacara.
Separat in alta tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam usturoiul, lasam un minut si adaugam morcovul, amestecam energic, adaugam ciupercile, sotam 3-4 minute, adaugam bucatile de zucchini, mugurii de bambus si sosul de soia, sotam 3-4 minute.
Potrivim de sare si piper.
Pe un platou asezam legumele, apoi pieptul de rata si ornam cu frunze proaspete de coriandru.
Se serveste imediat ca atare sau insotit de orez simplu.
Pofta buna!
1
Nu sotati mult legumele, nu trebuie sa fie bine facute
2
In loc de bambus, puteti adauga muguri de fasole.
3
Preparatul se serveste imediat, daca il lasati mai mult timp la racit, legumele devin moi.