Reteta de fata este una reinterpretata, am mai adaugat doar pastele.
Este foarte populara in bucataria italiana cu originea in Toscana sub denumirea de fagioli all'uccelletta. Se prepara foarte repede. Ideala pentru vegetarieni si pentru cei care tin post.
Punem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec.
Adaugam cutiile cu rosii si 1/2 cutie apa, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute, luam capacul si cu lingura de lemn usor amestecam si zdrobind pe alocuri rosiile, lasati pe foc pana uleiul capata o nuanta rosiatica.
In paralel facem si pastele.
Punem oala cu apa pe foc pentru paste si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Adaugam fasolea scursa peste rosii, adaugam salvia si lasam sa fiarba cateva minute.
Adaugam pastele fierte lasam 2 -3 minute pe foc.
Potrivim de sare si piper.
La servire, optional, se stropeste cu ulei de masline.
Pofta buna!
1
Reglati astrigenta sosului cu un pic de zahar daca este nevoie
2
Optional puteti adauga ardei iute sau fulgi de ardei iute
3
Puteti servi si cu parmezan ras