Fasole cu paste in stil toscan

de Ksenya in Paste, 23 Noi 2018 | 3227 vizualizari

 

 
Reteta de fata este una reinterpretata, am mai adaugat doar pastele.
Este foarte populara in bucataria italiana cu originea in Toscana sub denumirea de fagioli all'uccelletta.  Se prepara foarte repede. Ideala pentru vegetarieni si pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de baza 2 cutii fasole alba fiarta
  • 2 cutii rosii in sucul lor
  • 1/2 cutie unde au fost rosiile cu apa
  • 8 catei mari de usturoi tocati fin
  • 6 linguri ulei de masline
  • salvie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • reteta reinterpretata
  • Reteta de baza + 250 grame paste
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu paste in stil toscan:

 

Punem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec.

Adaugam cutiile cu rosii si 1/2  cutie apa, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute, luam capacul si cu lingura de lemn usor amestecam si zdrobind pe alocuri rosiile, lasati pe foc pana uleiul capata o nuanta rosiatica.

In paralel facem si pastele.

Punem oala cu apa pe foc pentru paste si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adaugam fasolea scursa peste rosii, adaugam salvia si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam pastele fierte lasam 2 -3 minute pe foc.

Potrivim de sare si piper.

La servire, optional, se stropeste cu ulei de masline.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Reglati astrigenta sosului cu un pic de zahar daca este nevoie

2

Optional puteti adauga ardei iute sau fulgi de ardei iute

3

Puteti servi si cu parmezan ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu paste in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne presata