Tagliatelle mare e monte

de Ksenya in Paste, 19 Aug 2019 | 3992 vizualizari

 

Pentru ca suntem in plin sezon estival si pentru ca unii prefer marea altii prefara muntele, m-am gandit sa vin cu acest preparat care combina pe ambele ,Mare e monte. Preparat italian care este renumit in intreaga lume. Ingredientele de baza, ciuperci si fructe de mare care si -l defineste ca si denumire mare -fructele de mare si munte ciupercile din padurile muntilor.
Combinatia este perfecta. Se prepara rapid si usor. Va indemn sa-l incercati.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g (o caserola) paste tagliatelle proaspete sau de care aveti
  • 250 g cocktail fructe de mare (midii,inele calamar,creveti )
  • 200 g ciuperci eu am avut galbiori de padure spalate si scurse bine de apa
  • 1-2 catei usturoi tocat
  • 5-6 rosii cherry taiate in doua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri smantana vegetala pentru gatit
  • 2 linguri rase patrunjel verde tocat marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • parmezan ras dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle mare e monte:

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.

Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline

Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.

Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute, apoi fructele de mare si o lingura rasa de patrunjel tocat, amestecam si lasam inca 2-3 minute.

Adaugam smantana si amestecam lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam pastele fierte al dente. Lasam 3 minute amestecam, potrivim de sare si piper.

Se servesc imediat presaram cu parmezan si patrunjel proaspat.

 

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

de preferat ciupercile sa fie de padure; daca nu aveti, se pot face si cu ciupercile gasite in comert

2

Acest preparat se poate prepara si in perioada postului cand este dezlegare la peste.

3

Puteti regla consistenta sosului folosind apa in care au fiert pastele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle mare e monte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli al funghi cu sos de rosii