Pentru ca suntem in plin sezon estival si pentru ca unii prefer marea altii prefara muntele, m-am gandit sa vin cu acest preparat care combina pe ambele ,Mare e monte. Preparat italian care este renumit in intreaga lume. Ingredientele de baza, ciuperci si fructe de mare care si -l defineste ca si denumire mare -fructele de mare si munte ciupercile din padurile muntilor.
Combinatia este perfecta. Se prepara rapid si usor. Va indemn sa-l incercati.
Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.
Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline
Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.
Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute, apoi fructele de mare si o lingura rasa de patrunjel tocat, amestecam si lasam inca 2-3 minute.
Adaugam smantana si amestecam lasam sa dea cateva clocote.
Adaugam pastele fierte al dente. Lasam 3 minute amestecam, potrivim de sare si piper.
Se servesc imediat presaram cu parmezan si patrunjel proaspat.
Sa aveti pofta!
1
de preferat ciupercile sa fie de padure; daca nu aveti, se pot face si cu ciupercile gasite in comert
2
Acest preparat se poate prepara si in perioada postului cand este dezlegare la peste.
3
Puteti regla consistenta sosului folosind apa in care au fiert pastele.