Tagliatelle mare e monte

de Ksenya in Paste, 19 Aug 2019 | 3764 vizualizari

 

Pentru ca suntem in plin sezon estival si pentru ca unii prefer marea altii prefara muntele, m-am gandit sa vin cu acest preparat care combina pe ambele ,Mare e monte. Preparat italian care este renumit in intreaga lume. Ingredientele de baza, ciuperci si fructe de mare care si -l defineste ca si denumire mare -fructele de mare si munte ciupercile din padurile muntilor.
Combinatia este perfecta. Se prepara rapid si usor. Va indemn sa-l incercati.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g (o caserola) paste tagliatelle proaspete sau de care aveti
  • 250 g cocktail fructe de mare (midii,inele calamar,creveti )
  • 200 g ciuperci eu am avut galbiori de padure spalate si scurse bine de apa
  • 1-2 catei usturoi tocat
  • 5-6 rosii cherry taiate in doua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri smantana vegetala pentru gatit
  • 2 linguri rase patrunjel verde tocat marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • parmezan ras dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle mare e monte:

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.

Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline

Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.

Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute, apoi fructele de mare si o lingura rasa de patrunjel tocat, amestecam si lasam inca 2-3 minute.

Adaugam smantana si amestecam lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam pastele fierte al dente. Lasam 3 minute amestecam, potrivim de sare si piper.

Se servesc imediat presaram cu parmezan si patrunjel proaspat.

 

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

de preferat ciupercile sa fie de padure; daca nu aveti, se pot face si cu ciupercile gasite in comert

2

Acest preparat se poate prepara si in perioada postului cand este dezlegare la peste.

3

Puteti regla consistenta sosului folosind apa in care au fiert pastele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle mare e monte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de ciuperci