Vinetele preparate astfel le-am mancat in Grecia.
Mi-a placut mult si am zis sa postez reteta.
Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc.
Presaram cu sare si le lasam 30 minute.
Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele, presaram piper si stropim cu ulei masline. Dam tava la cuptor pentru 20-30 minute. Transferam vinetele intr-o tava mai mica si mai inalta decat cea de aragaz.Eu am avut de ceramica.
Separat, intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul in ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rosiile si oregano, lasam pe foc 8-10 minute, potrivim de sare.
Adaugam sosul rezultat in tava cu vinete.
Presaram cu feta si dam la cuptor pentru 15-20 minute.
Se servesc atat reci cat si calde cu paine prajita sau lipii.
Pofta buna!
1
In perioada postului se poate renunta la feta
2
Alegeti vinetele moi, astfel nu vor avea seminte multe
3
in caz ca sosul vi se pare acru, adaugati jumatate de lingurita zahar