Navarinul este o tocana de berbecut specifice gastronomiei franceze. Ingredientul principal fiind napii suedezi .Este un preparat destul de consistent .Procesul de pregatire este de lunga durata de aceea ei o considera o mancare de weekend.
E prima oara cand l-am gatit la slow cooker-ul Crock-Pot primit ca premiu. A iesit super bun .
Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place.
Napii si cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.
Ceapa se taie si ea potrivita in cazul in care nu aveti ceapa mica.
Intr-o tigaie incapatoare punem untul; cand s-a topit, adaugam treptat napii, cartofii si ceapa apoi si morcovii, amestecam la foc mediu pana legumele se caramelizeaza usor.
Adaugam rosiile si pasta de tomate, amestecam apoi vinul si lasam pe foc 5 minute.
Scoatem carnea din cuptor si o transferam in cuva vasului Crock-Pot , adaugam si legumele, bouquet-ul garni si amestecam. Completam cu supa de legume fierbinte ca acopere bine tocana si lasam sa fiarba incet 4 ore. Inainte cu 15 minute, adaugam mazarea si usturoiul tocat marunt.
Se serveste fierbinte.
1
Reteta de fata se poate prepara si in varianta clasica la foc mic