Pentru inceput dizolvam 40 g faina alba in 200 ml apa rece.
Punem amestecul pe foc pana ajunge la clocot si se leaga bine. In tot acest timp amestecam cu o spatula aducand amestecul dinspre peretii vasului spre interior. Tinem pe foc pana se leaga bine si capata luciu. Va semana cu...
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam la loc cald pana ce drojdia devine activa si formeaza bule de aer, dublandu-se volumul amestecului....
Punem cartoful la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in cartof, oprim focul, scurgem apa si pisam cartoful.
Cernem faina (chiar si de doua ori) pentru a o aerisi.
Punem ingredinetele de aluat in masina de paine, inclusiv cartoful piure si pornim masina pe program de...
Aluatul l-am pregatit la masina de paine, folosind pe programul framantare/dospire.
Feliem salamul si maruntim ciupercile si ardeiul gras. Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Din aluatul obtinut facem doua pizza mari ( tava cu diametrul de 32 cm. ) Intindem aluatul cu...
Cabanosul l-am prajit si l-am feliat marunt, iar cascavalul l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am lasat la microunde 3 minute si le-am maruntit.
Batem ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare. Adaugam o lingura cu legume...
Pentru ca mi-a ramas aluat de blat cand am facut pizza Margherita , m-am gandit sa fac repede si-o pizza calzone.
Intindem blatul cu sucitorul si il ungem cu sos de rosii, mai putin marginile, ca sa le pitem lipi usor. Pe jumatate din blat asezam bucati de...
Modul de preparare a blatului l-am prezentat aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-pentru-blat-de-pizza-51639.html
Umplutura : Feliem subtire pastrama de porc, radem cascavalul, iar ciupercile si porumbul le scurgem bine de zeama.
Impartim aluatul in doua parti egale....
Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul framantare/dospire.
Cand este gata, intindem aluatul cu sucitorul , il asezam in tava de copt pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt.
Cu ajutorul unei pensule...
Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul de "aluat de paine" . Reteta o gasesti aici .
Cand aluatul este gata, il intindem in tava de pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt.
Ungem...
Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea indicata . Pornim masina de paine pe pogramul de "dospire/framantare" sau "aluat de paine".
In cca 80 minute vom avea un aluat aerat, gata pentru a fi folosit la diverse tipuri de pizza sau chifle.
Este indicat ca la...
( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz )
Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi treptat si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper...
In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, se alege meniul de framantare si dospire si se actioneaza butonul de pornire. ( Ingredientele se pot framanta si cu mana, cu conditia ca drojdia sa fie amestecata initial cu zaharul. )
Cand aluatul si-a dublat...
In masina de facut paine se adauga apa, sarea, zaharul, faina si drojdia. Se alege meniul de paine alba si se actioneaza butonul de pornire. Dupa cca 20 minute de framantare se adauga kaizerul, maslinele, ceapa si usturoiul, toate tocate marunt. La terminarea programului vom avea o...
Aluatul pentru blat l-am facut la masina de paine, pe programul framantare/dospire.
Intre timp am feliat gusa , muschiul afumat si cascavalul. Am spalat ciupercile si le-am scurs. In acelasi mod am procedat cu maslinele.
Cand aluatul a...
Punem in masina de facut paine ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele. Se alege meniul de paine taraneasca si apasam butonul start. Cand masina scoate un beep ( dupa cca 13 minute de la pornire ), adaugam semintele de in si susan.
...
Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g.
In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele . Se alege meniul de paine taraneasca si se actioneaza butonul de pornire. Semintele se adauga dupa cca 13...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu untul topit si le incorporam in albusuri. Turnam faina treptat mixand continuu. La final potrivim de sare si adaugam si un praf de piper.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei.
Cascavalul si mezelul se taie in...
Blatul:
Se sparg ouale intr-un bol mare si se mixeaza. Se adauga treptat faina si apa minerala ( intercalat, ca sa se poata mixa bine ) , drojdia, piperul, delikatul, mixand in continuare. Obtinem o compozitie de consistenta celei de chec, pandispan... Daca este...
1. Intr-un bol se pun faina, margarina topita, sare si apa minerala. Se framanta bine, pana se obtine un aluat elastic. Se lasa la rece aproximativ 30 minute.
2. Se curata ciupercile, rosiile, ardeii, ceapa, se taie fasii...
Intr-o cana se dizolva drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina.
Faina ( un kg.) se pune toata intr-un vas mai mare ( un lighenas de...
Painea perfecta
Pentru inceput dizolvam 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc pana ajunge la clocot si se leaga bine. In tot acest timp amestecam cu o spatula aducand amestecul dinspre peretii vasului spre interior. Tinem pe foc pana se leaga bine si capata luciu. Va semana cu...
Paine cu lapte
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam la loc cald pana ce drojdia devine activa si formeaza bule de aer, dublandu-se volumul amestecului....
Focaccia
Punem cartoful la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in cartof, oprim focul, scurgem apa si pisam cartoful. Cernem faina (chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Punem ingredinetele de aluat in masina de paine, inclusiv cartoful piure si pornim masina pe program de...
Pizza cu salam vanatoresc
Aluatul l-am pregatit la masina de paine, folosind pe programul framantare/dospire. Feliem salamul si maruntim ciupercile si ardeiul gras. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Din aluatul obtinut facem doua pizza mari ( tava cu diametrul de 32 cm. ) Intindem aluatul cu...
Pizza briose
Cabanosul l-am prajit si l-am feliat marunt, iar cascavalul l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am lasat la microunde 3 minute si le-am maruntit. Batem ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare. Adaugam o lingura cu legume...
Pizza Calzone
Pentru ca mi-a ramas aluat de blat cand am facut pizza Margherita , m-am gandit sa fac repede si-o pizza calzone. Intindem blatul cu sucitorul si il ungem cu sos de rosii, mai putin marginile, ca sa le pitem lipi usor. Pe jumatate din blat asezam bucati de...
Pizza cu de toate
Modul de preparare a blatului l-am prezentat aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-pentru-blat-de-pizza-51639.html Umplutura : Feliem subtire pastrama de porc, radem cascavalul, iar ciupercile si porumbul le scurgem bine de zeama. Impartim aluatul in doua parti egale....
Pizza Margherita
Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul framantare/dospire. Cand este gata, intindem aluatul cu sucitorul , il asezam in tava de copt pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt. Cu ajutorul unei pensule...
Pizza cu ton
Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul de "aluat de paine" . Reteta o gasesti aici . Cand aluatul este gata, il intindem in tava de pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt. Ungem...
Aluat pentru blat de pizza
Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea indicata . Pornim masina de paine pe pogramul de "dospire/framantare" sau "aluat de paine". In cca 80 minute vom avea un aluat aerat, gata pentru a fi folosit la diverse tipuri de pizza sau chifle. Este indicat ca la...
Pizza casei
( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz ) Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi treptat si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper...
Paine impletita, cu mac
In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, se alege meniul de framantare si dospire si se actioneaza butonul de pornire. ( Ingredientele se pot framanta si cu mana, cu conditia ca drojdia sa fie amestecata initial cu zaharul. ) Cand aluatul si-a dublat...
Paine frantuzeasca
In masina de facut paine se adauga apa, sarea, zaharul, faina si drojdia. Se alege meniul de paine alba si se actioneaza butonul de pornire. Dupa cca 20 minute de framantare se adauga kaizerul, maslinele, ceapa si usturoiul, toate tocate marunt. La terminarea programului vom avea o...
Pizza
Aluatul pentru blat l-am facut la masina de paine, pe programul framantare/dospire. Intre timp am feliat gusa , muschiul afumat si cascavalul. Am spalat ciupercile si le-am scurs. In acelasi mod am procedat cu maslinele. Cand aluatul a...
Paine cu faina de secara, faina neagra si seminte de in
Punem in masina de facut paine ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele. Se alege meniul de paine taraneasca si apasam butonul start. Cand masina scoate un beep ( dupa cca 13 minute de la pornire ), adaugam semintele de in si susan. ...
Paine cu seminte de dovleac, floarea soarelui si susan
Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g. In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele . Se alege meniul de paine taraneasca si se actioneaza butonul de pornire. Semintele se adauga dupa cca 13...
Pizza frageda
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu untul topit si le incorporam in albusuri. Turnam faina treptat mixand continuu. La final potrivim de sare si adaugam si un praf de piper. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei. Cascavalul si mezelul se taie in...
Pizza pufoasa
Blatul: Se sparg ouale intr-un bol mare si se mixeaza. Se adauga treptat faina si apa minerala ( intercalat, ca sa se poata mixa bine ) , drojdia, piperul, delikatul, mixand in continuare. Obtinem o compozitie de consistenta celei de chec, pandispan... Daca este...
Tarta de post
1. Intr-un bol se pun faina, margarina topita, sare si apa minerala. Se framanta bine, pana se obtine un aluat elastic. Se lasa la rece aproximativ 30 minute. 2. Se curata ciupercile, rosiile, ardeii, ceapa, se taie fasii...
Paine de casa
Intr-o cana se dizolva drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina. Faina ( un kg.) se pune toata intr-un vas mai mare ( un lighenas de...