Paine impletita, cu mac

de Ina in Piine, 25 Mar 2012 | 5457 vizualizari

 

Am masina de paine, dar am vrut sa fac ceva mai... altfel :D Sa mearga de-o calavie :)))

 

INGREDIENTE

  • 325 ml apa
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 lingurite cu sare
  • 2 linguri cu zahar
  • 2,5 linguri lapte praf
  • 600 g faina alba ( am folosit Boromir)
  • 1,5 lingurite cu drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu mac:

  In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, se alege meniul de framantare si dospire si se actioneaza butonul de pornire. ( Ingredientele se pot framanta si cu mana, cu conditia ca drojdia sa fie amestecata initial cu zaharul. )

  Cand aluatul si-a dublat volumul la dospire, se imparte in doua jumatati egale care se intind si se impletesc. Asezam impletitura intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, acoperim cu un prosop si lasam la loc cald sa creasca , cca 20 minute. Stropim painea necoapta cu apa si presaram mac pe toata suprafata. 

  Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, 40-45 minute. Obtinem o paine extrem de pufoasa, dulceaga si cu coaja subtire .

TIPS-URI

1

Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:17

foarte bine arata

Doralinda 1

10.05.2012, 13:34

Buna,
Am incercat mai multe retete de paine, bune, si am zis sa incerc si de pe site, deci m-am inspirat din reteta ta, doar ca nu am pus mac si am facut-o normal, nu colac, si am pus mai multa drojdie( pe pungulita era indicat 2 pliculete la o paine de 1 kg), folosesc tot bio pana si drojdia, vreau sa zic ca sotul si fetita cea mare imi cer sa fac la fiecare 2 zile, seamana a focaccia ce mi-a iesit, pot sa zic ca e cea mai buna paine care am facut pana acum! Traim acum intr-o societate care nu mai stii ce mananci, deci ce e facut de ca, e sigur sanatos! Acum am facut cu aceleasi ingrediente dar cu alta faina, integrala, f buna a iesit! Mersi mult ptr reteta!

Ina 1

10.05.2012, 16:31

Multumesc din suflet pentru aprecieri si ma bucur mult ca ti-a placut, doralinda72 !
Da, cantitatile difera in functie de tipul de faina si de drojdie; eu incerc sa nu pun foarte multa, pentru ca aluatul se poate lasa si de la drojdie sau apa multa.
Toate cele bune tie si familiei tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio