Paine impletita, cu mac

de Ina in Piine, 25 Mar 2012 | 5979 vizualizari

 

Am masina de paine, dar am vrut sa fac ceva mai... altfel :D Sa mearga de-o calavie :)))

 

INGREDIENTE

  • 325 ml apa
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 lingurite cu sare
  • 2 linguri cu zahar
  • 2,5 linguri lapte praf
  • 600 g faina alba ( am folosit Boromir)
  • 1,5 lingurite cu drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu mac:

  In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, se alege meniul de framantare si dospire si se actioneaza butonul de pornire. ( Ingredientele se pot framanta si cu mana, cu conditia ca drojdia sa fie amestecata initial cu zaharul. )

  Cand aluatul si-a dublat volumul la dospire, se imparte in doua jumatati egale care se intind si se impletesc. Asezam impletitura intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, acoperim cu un prosop si lasam la loc cald sa creasca , cca 20 minute. Stropim painea necoapta cu apa si presaram mac pe toata suprafata. 

  Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, 40-45 minute. Obtinem o paine extrem de pufoasa, dulceaga si cu coaja subtire .

TIPS-URI

1

Cantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:17

foarte bine arata

Doralinda 1

10.05.2012, 13:34

Buna,
Am incercat mai multe retete de paine, bune, si am zis sa incerc si de pe site, deci m-am inspirat din reteta ta, doar ca nu am pus mac si am facut-o normal, nu colac, si am pus mai multa drojdie( pe pungulita era indicat 2 pliculete la o paine de 1 kg), folosesc tot bio pana si drojdia, vreau sa zic ca sotul si fetita cea mare imi cer sa fac la fiecare 2 zile, seamana a focaccia ce mi-a iesit, pot sa zic ca e cea mai buna paine care am facut pana acum! Traim acum intr-o societate care nu mai stii ce mananci, deci ce e facut de ca, e sigur sanatos! Acum am facut cu aceleasi ingrediente dar cu alta faina, integrala, f buna a iesit! Mersi mult ptr reteta!

Ina 1

10.05.2012, 16:31

Multumesc din suflet pentru aprecieri si ma bucur mult ca ti-a placut, doralinda72 !
Da, cantitatile difera in functie de tipul de faina si de drojdie; eu incerc sa nu pun foarte multa, pentru ca aluatul se poate lasa si de la drojdie sau apa multa.
Toate cele bune tie si familiei tale!

COMENTEAZA