Cotlete de berbecut cu sos de menta

de Oana in Oaie, 3 Aug 2013 | 9671 vizualizari

 

Cea mai buna friptura ever! O combinatie de vis, o nebunie de gusturi! Chiar te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cotlete de berbecut
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei aromat cu rozmarin
  • sare, piper
  • rozmarin uscat

Sos de menta:

  • o mana frunze proaspete de menta
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de berbecut cu sos de menta:

Cotletele de berbecut se curata de grasime, se spala si se usuca cu servet de hartie. In mojar se piseaza usturoiul cu sare si piper si se amesteca cu rozmarin si uleiul aromatizat. Eu am pus in doua sticlute ulei de masline, intr-una am pus 3 catei de usturoi sfaramati putin si intr-una o crenguta proaspata de rozmarin. In cateva zile uleiul era aromatizat si numai bun de folosit la diverse preparate. Cu amestecul de ulei si usturoi se ung cotletele de berbecut pe ambele parti si se lasa 30 de minute la rece.

Se incinge o tigaie grill, se pun cotletele la fript 2-3 minute pe fiecare parte. Se transfera apoi intr-un vas pentru cuptor si se pun la foc potrivit, in cuptor preincalzit, timp de 10 minute. Se verifica des si se intorc pe partea cealalta, sa nu se ususce si se stropesc cu zeama lasata. Se scot si se tin acoperite 10 minute.

Intre timp se prepara sosul de menta: toate ingredientele se mixeaza la blender pana se obtine o pasta.

Noi am mancat cotletele de berbecut cu cartofi dauphinoise.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut cu sos de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Berbecut la protap