Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI347
Retete / Paste

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

In Tortellini la 23 Sep 2017

Am amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am inceput framantatul prin aplatizari si impachetari repetate, pana am incorporat  toata faina....

Lasagna cu spanac

In Lasagna la 12 Sep 2016

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu apa si lasam sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Oprim focul, presaram cascaval ras...

Cannelloni cu carne si suc de rosii

In Paste la 6 Noi 2014

Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote, oprim focul si lasam sa se racoreasca . Punem carnea  intr-un...

Taitei simpli, cu ou

In Paste la 2 Noi 2014

Intr-un vas in care am pus cca 300 g  faina, spargem ouale si presaram o lingurita cu delikat de legume. Amestecam totul cu o furculita , apoi framantam cu mana aluatul si adaugam treptat faina, pana obtinem o coca tare, dar care poate fi intinsa. Lasam coca 10 minute sa se...

Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci

In Paste la 24 Iul 2014

Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul  bine si...

Lasagna cu branza de vaci si suc de rosii

In Lasagna la 7 Mar 2013

Tocam una din cepe si o calim in 2-3 linguri de ulei . Adaugam sucul de rosii  ( de preferat preparat in casa )  , usturoiul pisat , sare si piper. Lasam la fiert 15 minute.  Mixam branza de vaci cu cealalta ceapa tocata.  Ungem un vas termorezistent cu ulei si asezam...

Cus-cus cu pipote si suc de rosii

In Paste la 2 Feb 2012

   Tocam legumele si le calim usor ,la foc mic, in 3 linguri cu ulei sau 50 g unt. Adaugam pipotele si sucul de rosii, apoi sare sare si piper, dupa gust.    Intr-o alta cratita topim 50 g unt si  prajim  cus-cus-ul pana devine auriu. Adaugam 700 ml apa fierbinte...

Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect

In Paste la 5 Noi 2011

Cum se prepara Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu...

Cus-cus cu kaizer si ciuperci

In Paste la 30 Oct 2011

Fierbem o cana cu apa in care am pus 1/2 lingurita de sare  sau delikat. Cand clocoteste, adaugam cus-cus-ul  si mestecam cu grija pana se umfla si absoarbe toata apa. Lasam pe foc si adaugam 4 linguri cu ulei , 80 g unt  si o lingurita cu busuioc maruntit. incorporandu-le in...

Budinca de macaroane cu branza

In Paste la 29 Mar 2011

    Fierbem macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. Scurgem apa, adaugam 2 linguri cu ulei si punem la foc mic doua minute, avand grija sa nu se lipeasca.        Dupa ce macaroanele sunt putin calite, adaugam branza rasa, zaharul, esenta de vanilie,...

Lasagna cu ciuperci si afumatura

In Lasagna la 26 Noi 2010

Topim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri   si   lasam   sa se inabuse bine.   La nevoie adaugam o cescuta cu apa. Curatam ciupercile   si le feliem, apoi le adaugam in tigaia cu ceapa si afumatura si lasam pe foc...

Pennoni cu sos de carne si ciuperci

In Paste la 21 Noi 2010

      Punem pennoni   la fiert in apa cu sare, conform prescriptiilor de pe pachet, apoi   le scurgem si le asezam pe farfurie impreuna cu sosul de carne si ciuperci, preparat dupa cum urmeaza:         -Taiem...

Paste carbonara

In Paste la 19 Iun 2010

         Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe punga. In acest timp se da pe razatoare cascavalul, se bat ouale si se aduga  in ele putin  delikat si busuioc dupa gust.          Se taie...

Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci

In Paste la 6 Mai 2010

1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1 litru apa la 100 g. paste)  2. Ceapa si morcovul se calesc putin in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata, laptele, vinul, bulionul, 2 cuburi knorr de vita si se fierb 2-3 ore, la foc mic, pana scade sosul, mestecand din cand in...

Tagliatelle cu ciuperci si sos de rosii

In Paste la 30 Apr 2010

1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1litru de apa la 100 g paste). Cand sunt fierte se scurg de apa  si se scot pe un platou. 2. Ciupercile si usturoiul se curata si se taie fasii. Rosiile decojite se paseaza in sucul propriu. 3. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri ulei de...

Cus-cus cu aripioare si cascaval

In Paste la 22 Apr 2010

Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt sau ulei de masline. Punem cus-cus-ul in vas ( eu am gasit cus-cus cu bobul foarte mare fabricat in Greica), peste care turnam 400 ml. supa fierbinte de pasare ( putem folosi un cub knorr de pasare). Bagam vasul la cuptor 15 minute, pentru a se...

Lasagna cu suc de rosii

In Lasagna la 11 Apr 2010

Punem intr-o tigaie uleiul sa se incinga, adaugam ceapa taiata rondele, sunculita taraneasca taiata felii subtiri. Se lasa sa se inabuse bine, se adauga si ciupercile si se lasa sa se caleasca cateva minute, adaugam condimente , delikat dupa gust si o luam dupa foc. Separat se face sosul:...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]