Pana acum cateva luni nu stiam sa gatesc cus-cus. Acum gatesc frecvent, imbunatatind reteta de fiecare data. Reteta de baza am preluat-o de la miha, careia-i multumesc din suflet. :-*
Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt sau ulei de masline. Punem cus-cus-ul in vas ( eu am gasit cus-cus cu bobul foarte mare fabricat in Greica), peste care turnam 400 ml. supa fierbinte de pasare ( putem folosi un cub knorr de pasare).
Bagam vasul la cuptor 15 minute, pentru a se umfla putin cus-cus-ul.
Aripioarele le oparim, le condimentam si le frigem in tava fara ulei. Cand sunt rumene, le asezam in vas, peste cus-cus, apoi le acoperim cu bucati de rosii decojite si presaram busuioc in tot vasul.
Cascavalul il taiem felii pe care le aranjam in vas, acoperind arnea si cus-cus-ul. Dam la cuptor pana se topeste cascavalul si totul capata o culoare aurie.