Cus-cus cu aripioare si cascaval

de Ina in Paste, 22 Apr 2010 | 7168 vizualizari

 

Pana acum cateva luni nu stiam sa gatesc cus-cus. Acum gatesc frecvent, imbunatatind reteta de fiecare data. Reteta de baza am preluat-o de la miha, careia-i multumesc din suflet. :-*

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare
  • 250 g. cus-cus ( cu bob mare)
  • 400 ml. supa de pasare
  • rosii decojite, in bulion ( 200g)
  • busuioc maruntit
  • cascaval felii ( 200 g)
  • unt sau ulei de masline pentru uns tava
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu aripioare si cascaval:

Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt sau ulei de masline. Punem cus-cus-ul in vas ( eu am gasit cus-cus cu bobul foarte mare fabricat in Greica), peste care turnam 400 ml. supa fierbinte de pasare ( putem folosi un cub knorr de pasare).

Bagam vasul la cuptor 15 minute, pentru a se umfla putin cus-cus-ul.

Aripioarele le oparim, le condimentam si le frigem in tava fara ulei. Cand sunt rumene, le asezam in vas, peste cus-cus, apoi le acoperim cu bucati de rosii decojite si presaram busuioc in tot vasul.

Cascavalul il taiem felii pe care le aranjam in vas, acoperind arnea si cus-cus-ul. Dam la cuptor pana se topeste cascavalul si totul capata o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu aripioare si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

23.04.2010, 00:07

super bun am vrut 5 furuclite dar sa oprit la 4

Ina 1

23.04.2010, 08:21

nadina, e ok

Ina 1

23.04.2010, 08:23

pusikmea, daca ai papat lasagna, e pe aproape. De mine s-a tinut sotul sa-i fac, ca-i facea bunica-sa cand era copil . Acum fac ca-mi place si mie mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu carne tocata si cascaval