Am facut pentru prima data aceasta reteta si va spun ca atunci cand mi-a dat-o soacra mea nu am fost foarte sigura de ce va iesi dar mi-am zis sa incerc si a meritat.
Prima data spalam prunele si le scoatem samburii dupa care le vom opari pret de 2 minute intr-un litru de apa in care am adaugat 1 lingurita de scortisoara si 3 linguri de zahar .
Vom folosi aceeasi cana pentru a masura atat ingredientele cat si apa.Punem 7 cani de apa si sarea sa fiarba.Amestecam cele trei ingredient,faina malaiul si grisul iar cand apa da in clocot adaugam treptat aceasta compozitie amestecand energic sa nu se faca cocoloase.Fierbem cam 20 minute timp in care amestecam sa nu se prinda pe fundul cratitei.Oprim focul si pana ne pregatim pesmetul lasam cam 5-10 minute sa se raceasca usor acest aluat.
Pentru pesmet zdrobim bine biscuitii cu un sucitor sau ii putem da prin masina de tocat.Topim untul intr-o tigaie si adaugam biscuitii bine zdrobiti si-i prajim putin pe foc atat cat ne place dupa care jumatate il punem intr-o tava mai mare de la aragaz in care o sa punem galustele ,va asigur ca acest pesmet e mult mai aromat si mai gustos decat acela din paine.
Intre timp s-a mai racit aluatul si cu mainile umezite in apa rece incepem sa modelam bilute de marime potrivita in care introducem cate o pruna.Mie mi-au iesit vreo 35-38.Asezam toate galustele pe patul de pesmet si le acoperim cu pesmetul ramas.Deasupra presaram zahar tos atat cat vrem.Le putem servi si cu dulceata daca vrem.Ies foarte gustoase si mai moi decat cele cu cartofi.Pofta buna va doresc si va poftesc pe toate la o portie ca mi-au iesit foarte multe.
1
Am adaugat scortisoara in apa in care am oparit prunele pentru a le da o aroma deosebita.Nu lasam prunele mult in apa clocotita pentru a nu se inmuia.