Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci

de Ina in Paste, 24 Iul 2014 | 7220 vizualizari

 

Stiti deja ca ador lasagna in orice combinatie :X ...

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu foi de lasagna

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata
  • 150 g ciolan afumat dezosat ( cu tot cu partea de sorici )
  • o conserva de ciuperci ( 340 g )
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • sare
  • piper
  • cimbru

Sosul:

  • 150 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,7 l lapte
  • 0,7 l suc de rosii,
  • sare,
  • busuioc maruntit,
  • un praf de nucsoara

In plus:

  • 200 g. cascaval pentru ras deasupra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci:

Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul  bine si oprim focul.

Pregatim sosul:  Punem untul sa se topeasca,  adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija, sa nu se lipeasca de peretii vasului. Oprim focul  si adaugam busuioc maruntit si-un praf de nucsoara.

Ungem cu putin ulei un vas termorezistent, apoi il tapetam  cu un strat de sos  si asezam un rand de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Acoperim uniform cu un strat de umplutura ,  apoi reluam ordinea cu  sos, foi de lasagna, sos  si iar umplutura, astfel incat  ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos . Deasupra radem cascavalul si presaram un strat fin de busuioc maruntit.

Punem tava in cuptor, la foc mic, pentru cca. 40 minute, pana ce intreaga cantitate de sos va fi absorbita de foile de lasagna, care vor capata un aspect valurit.

 

TIPS-URI

1

o portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/25 cm )

2

la aceste cantitati nu se vor folosi toate foile de lasagna dintr-o cutie. Va ramane nefolosita cca 1/4 din continut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac