Ador lasagna in orice combinatii
Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu apa si lasam sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
Oprim focul, presaram cascaval ras si condimentam cu sare si piper.
Separat facem sosul bechamel: Punem la topit , intr-o craticioara, 80 g unt. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam laptele, putin cate putin, amestecand continuu la foc mic, pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Oprim focul , presaram delikat si nucsoara si omogenizam .
Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi il tapetam cu un strat de sos bechamel.
Asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam 3-4 linguri cu sos. Distribuim uniform o parte din umplutura de spanac, apoi reluam cu sos bechamel, foi de lasagna, sos, umplutura de spanac... astfel incat astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos bechamel si acoperim totul cu cascaval ras.
Introducem tava in cuptor si coacem la foc mediu pentru cca. 40 minute, cand foile de lasagna devin aramii si frumos valurite.