Cus-cus cu pipote si suc de rosii

de Ina in Paste, 2 Feb 2012 | 25177 vizualizari

 

Zilele trecute am gasit la Miha o reteta care mi-a facut cu ochiul si pe care am adaptat-o in functie de ce ingrediente am avut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus-cus
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 500 g  pipote
  • 4 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si piper
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu pipote si suc de rosii:

   Tocam legumele si le calim usor ,la foc mic, in 3 linguri cu ulei sau 50 g unt. Adaugam pipotele si sucul de rosii, apoi sare sare si piper, dupa gust.

   Intr-o alta cratita topim 50 g unt si  prajim  cus-cus-ul pana devine auriu. Adaugam 700 ml apa fierbinte si un praf de nucsoara, lasand  totul pe foc mic  inca 8-10 minute, sa fiarba pastele.  

   Cand pastele au absorbit  apa, se adauga peste pipotele cu legume  si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se acopera vasul alte 5 minute, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pipote si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Anamaria7 1

04.02.2012, 18:39

ma distreaza cuscusul ma duce cu gandul la puisorii de gaina miiici cu puf

Bya Ralu 1

15.09.2012, 14:13

delicios ina

MotanLaOale 1

31.01.2013, 18:21

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus