Am cenut faina intr-un vas incapator. Am amestecat drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 2 lingurite zahar si 3-4 linguri de faina. Am pus aceasta compozitie in mijlocul fainii din vas si am lasat-o sa creasca.
Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare. Am incalzit putin laptele. Am...
Mixam smantana pentru frisca si apoi o amestecam cu crema de ciocolata. Eu am folosit fineti.
Inmuiem foarte putin biscuitii in cafea/ciocolata calda/ cappucino/ lapte, doar ii scufundam si ii scoatem imediat.
Lipim biscuitii cu crema doi cate doi, apoi ii asezam in sir, punand crema...
Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca.
Mixam ouale spuma cu zaharul. Peste oua, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi pesmetul si faina. Omogenizam bine. Adaugam si esenta de portocale.
Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul...
Spalam si curatam bine ficateii, pipotelele si inimile. Punem la fiert separat ficateii si separat pipotelele si inimile. Spalam si pieptul de pui si-l punem separat la fiert.
Tocam marunt ceapa si prazul, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-un vas, punem putin ulei, ceapa, prazul si...
Spalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul cu capacul si introducem la cuptor la foc mic, pentru cca. 2 ore. Daca va grabiti, puteti lasa la foc...
Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute.
Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit carne tocata de porc si vita....
Mixam spuma ouale cu zaharul, pana acesta se topeste si ouale devin spumoase.
Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi coaja si sucul de portocala. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor si la final, chipsurile de ciocolata.
Punem compozitia in tava sau, in cazul...
Mai intai tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece.
Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea murata, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa calda, cimbru, foi de dafin, piper, boia dulce si sare,...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam si uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste albusuri, amestecand usor.
La final, adaugam 5 biscuiti oreo maruntiti. Punem compozitia...
Pentru compozitia maro, topim ciocolata neagra impreuna cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam faina si omogenizam bine. La final, adaugam si jumatate din cantitatea de nuci.
Pentru compozitia alba procedam la fel. Topim...
Punem intr-un vas, pe foc, zaharul impreuna cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare. Peste albusurile spuma, adaugam putin cate putin siropul de zahar fierbinte, mixand continuu.
Frecam galbenusurile cu...
Mixam intr-un vas branza, crema de branza si smantana. Adaugam galbenusurile, zaharul si amidonul. Separat, mixam albusurile spuma, apoi le adaugam peste compozitia de branza.
Intr-o tava rotunda detasabila, asezam hartie de copt, apoi bucati de pandispan si visine tavalite prin zahar pudra,...
Mai intai, macinam biscuitii. Topim ciocolata cu untul si le adaugam peste biscuiti. Amestecam bine, apoi asezam compozitia intr-o tava rotunda detasabila, presand-o usor.
Mixam 100 ml smantana pentru frisca grasime 35%, apoi o amestecam cu 3-4 linguri de finetti. Distribuim aceasta compozitie...
Pentru blat, topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Separat, mixam galbenusurile cu praful de sare. Peste galbenusuri, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Incorporam treptat si albusurile spuma. Turnam...
Mai intai, pregatim omleta din cele 4 oua. Adaugam condimente dupa gust si mozzarella. Eu am pus vegeta si boia dulce.
Taiem muschiuletul de porc, astfel incat sa obtinem o bucata intreaga si subtire. Am batut putin muschiuletul pe ambele parti, apoi l-am condimentat.
Peste muschiulet, am...
Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si untul rece taiat bucati. Adaugam si sare si framantam bine. Introducem vasul la rece pentru cel putin o ora.
Intindem aluatul pe o planseta, decupam forme triunghiulare, punem gem in partea mai lata si rulam. Putem indoi colturile cornuletelor sau le...
Mai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul.
Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana scade apa. Lasam sa se raceasca putin compozitia, apoi adaugam mozzarella si oul.
Intre timp,...
Am frecat putin untul. Am adaugat cascavalul si branza rase, sarea, smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am introdus aluatul 15 minute la rece. Pentru amestecul de condimente, am folosit cate o jumatate de lingurita de oregano, maghiran, busuioc si rozmarin.
Am intins...
Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam galbenusurile si apoi ouale intregi. Omogenizam, apoi adaugam fisticul maruntit si, la final, faina amestecata cu praful de copt. Introducem la rece pentru o ora.
Scoatem compozitia de la rece si o intindem pe hartie de copt folosind faina cat mai...
Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.
Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Adaugam si albusurile spuma peste galbenusuri si la final faina amestecata cu praful de copt....
Frecam untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam galbenusul, laptele, apoi caju si alunele maruntite si la final faina.
Introducem la rece pentru cel putin o jumatate de ora.
Dupa ce scoatem compozitia de la rece, formam bilute pe care le asezam in tava cu hartie de copt. Daca...
Punem fructele din compot sa se scurga, apoi le taiem bucati mai mici.
Mixam untul cu zaharul si praful de sare. Adaugam si ouale si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final fructele.
Turnam compozitia intr-o tava in...
Pentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu pana se rumeneste bine si...
Macinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece.
Pentru crema amestecam laptele condensat cu smantana si zaharul pudra.Adaugam si chipsuri de...
Pentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe care o impartim in 4 parti egale.
Intindem fiecare bucata de coca pe hartie de copt, apoi o...
Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma,Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu untul.Amestecam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt...
Topim ciocolata cu untul.Lasam sa se raceasca.
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul mixand in continuare.
Incorporam in compozitie si faina. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul...
Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi.
Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul.
Mixam putin...
Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand.
Peste faina am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul...
Am tocat varza si am frecat-o putin cu sare. Am calit putin ceapa cu ardeiul si uleiul.
Am pus in vasul slow cooker-ului Crock-Pot varza impreuna cu ceapa si ardeiul calite si condimentele. Am setat aparatul pe functia High pentru 4 ore.
Piciorul de porc l-am fiert separat. Dupa 2 ore...
Desert mucenici moldovenesti
Am cenut faina intr-un vas incapator. Am amestecat drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 2 lingurite zahar si 3-4 linguri de faina. Am pus aceasta compozitie in mijlocul fainii din vas si am lasat-o sa creasca. Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare. Am incalzit putin laptele. Am...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Mixam smantana pentru frisca si apoi o amestecam cu crema de ciocolata. Eu am folosit fineti. Inmuiem foarte putin biscuitii in cafea/ciocolata calda/ cappucino/ lapte, doar ii scufundam si ii scoatem imediat. Lipim biscuitii cu crema doi cate doi, apoi ii asezam in sir, punand crema...
Brownie cu crema de ciocolata
Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale spuma cu zaharul. Peste oua, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi pesmetul si faina. Omogenizam bine. Adaugam si esenta de portocale. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul...
Drob de pui pentru copii
Spalam si curatam bine ficateii, pipotelele si inimile. Punem la fiert separat ficateii si separat pipotelele si inimile. Spalam si pieptul de pui si-l punem separat la fiert. Tocam marunt ceapa si prazul, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-un vas, punem putin ulei, ceapa, prazul si...
Muschi de porc cu miere si portocala
Spalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul cu capacul si introducem la cuptor la foc mic, pentru cca. 2 ore. Daca va grabiti, puteti lasa la foc...
Ciorba de perisoare
Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute. Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit carne tocata de porc si vita....
Chec cu portocala si ciocolata
Mixam spuma ouale cu zaharul, pana acesta se topeste si ouale devin spumoase. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi coaja si sucul de portocala. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor si la final, chipsurile de ciocolata. Punem compozitia in tava sau, in cazul...
Varza a la Cluj
Mai intai tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece. Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea murata, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa calda, cimbru, foi de dafin, piper, boia dulce si sare,...
Chec din albusuri cu iaurt si oreo
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam si uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste albusuri, amestecand usor. La final, adaugam 5 biscuiti oreo maruntiti. Punem compozitia...
Brownie marmorat
Pentru compozitia maro, topim ciocolata neagra impreuna cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam faina si omogenizam bine. La final, adaugam si jumatate din cantitatea de nuci. Pentru compozitia alba procedam la fel. Topim...
Chec cu rulouri si chipsuri de ciocolata
Punem intr-un vas, pe foc, zaharul impreuna cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Peste albusurile spuma, adaugam putin cate putin siropul de zahar fierbinte, mixand continuu. Frecam galbenusurile cu...
Sufleu de branza cu visine
Mixam intr-un vas branza, crema de branza si smantana. Adaugam galbenusurile, zaharul si amidonul. Separat, mixam albusurile spuma, apoi le adaugam peste compozitia de branza. Intr-o tava rotunda detasabila, asezam hartie de copt, apoi bucati de pandispan si visine tavalite prin zahar pudra,...
Cheesecake combinat
Mai intai, macinam biscuitii. Topim ciocolata cu untul si le adaugam peste biscuiti. Amestecam bine, apoi asezam compozitia intr-o tava rotunda detasabila, presand-o usor. Mixam 100 ml smantana pentru frisca grasime 35%, apoi o amestecam cu 3-4 linguri de finetti. Distribuim aceasta compozitie...
Tort 2017
Pentru blat, topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Separat, mixam galbenusurile cu praful de sare. Peste galbenusuri, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Incorporam treptat si albusurile spuma. Turnam...
Rulada din muschiulet de porc
Mai intai, pregatim omleta din cele 4 oua. Adaugam condimente dupa gust si mozzarella. Eu am pus vegeta si boia dulce. Taiem muschiuletul de porc, astfel incat sa obtinem o bucata intreaga si subtire. Am batut putin muschiuletul pe ambele parti, apoi l-am condimentat. Peste muschiulet, am...
Cornulete fragede
Intr-un bol, amestecam faina cu smantana si untul rece taiat bucati. Adaugam si sare si framantam bine. Introducem vasul la rece pentru cel putin o ora. Intindem aluatul pe o planseta, decupam forme triunghiulare, punem gem in partea mai lata si rulam. Putem indoi colturile cornuletelor sau le...
Ciuperci umplute cu praz si mozzarella
Mai intai, indepartam coditele ciupercilor. Le spalam si le tocam marunt. Tocam marunt si prazul. Punem pe foc prazul si coditele impreuna cu uleiul si cateva linguri de apa. Lasam pe foc pana scade apa. Lasam sa se raceasca putin compozitia, apoi adaugam mozzarella si oul. Intre timp,...
Biscuiti sarati
Am frecat putin untul. Am adaugat cascavalul si branza rase, sarea, smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt. Am introdus aluatul 15 minute la rece. Pentru amestecul de condimente, am folosit cate o jumatate de lingurita de oregano, maghiran, busuioc si rozmarin. Am intins...
Fursecuri cu fistic si ciocolata
Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam galbenusurile si apoi ouale intregi. Omogenizam, apoi adaugam fisticul maruntit si, la final, faina amestecata cu praful de copt. Introducem la rece pentru o ora. Scoatem compozitia de la rece si o intindem pe hartie de copt folosind faina cat mai...
Prajitura cu ciocolata si cocos
Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Adaugam si albusurile spuma peste galbenusuri si la final faina amestecata cu praful de copt....
Fursecuri dulci sarate
Frecam untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam galbenusul, laptele, apoi caju si alunele maruntite si la final faina. Introducem la rece pentru cel putin o jumatate de ora. Dupa ce scoatem compozitia de la rece, formam bilute pe care le asezam in tava cu hartie de copt. Daca...
Prajitura cu fructe si nuca de cocos
Punem fructele din compot sa se scurga, apoi le taiem bucati mai mici. Mixam untul cu zaharul si praful de sare. Adaugam si ouale si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final fructele. Turnam compozitia intr-o tava in...
Tort cadou
Pentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu pana se rumeneste bine si...
Cheesecake cu lapte condensat
Macinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece. Pentru crema amestecam laptele condensat cu smantana si zaharul pudra.Adaugam si chipsuri de...
Prajitura cu foi cu bulion
Pentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe care o impartim in 4 parti egale. Intindem fiecare bucata de coca pe hartie de copt, apoi o...
Tort spirala
Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma,Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu untul.Amestecam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt...
Brownie cu zmeura
Topim ciocolata cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul mixand in continuare. Incorporam in compozitie si faina. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul...
Tort castel
Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi. Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Mixam putin...
Rulouri cu fineti
Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand. Peste faina am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul...
Varza dulce la slow cooker Crock-Pot
Am tocat varza si am frecat-o putin cu sare. Am calit putin ceapa cu ardeiul si uleiul. Am pus in vasul slow cooker-ului Crock-Pot varza impreuna cu ceapa si ardeiul calite si condimentele. Am setat aparatul pe functia High pentru 4 ore. Piciorul de porc l-am fiert separat. Dupa 2 ore...