Taiem cubulete untul rece, adaugam mixul de branza, sare si faina si framantam usor cu mana, adaugand cate o lingura de otet, una de apa.
Amestecam bine toate ingredientele, apoi invelim aluatul in folie alimentara si il introducem la rece, pentru cateva ore sau peste noapte. Eu l-am si...
Mai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Frecam galbenusurile cu uleiul, adaugam cele 3 linguri de sirop de caramel si esenta de rom....
Eu am avut o bucata de aluat proaspat de la Lidl. Am taiat aluatul in patratele, feliile de muschi in triunghiuri si rosiile in sferturi.
Am asezat bucatile de aluat in formele de briose, apoi triunghiurile de muschi, mix-ul branza rasa, cate un ou de prepelita si feliute de rosii cherry....
Punem pe foc, zaharul si cele 8 linguri de apa si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste albusurile spuma, adaugam treptat, siropul fierbinte, mixand continuu.
Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri. Adaugam si faina...
Mixam ouale spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi frisca lichida, omogenizam bine.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o adaugam peste amestecul de oua.
Adaugam si chipsurile de ciocolata si esenta de portocale omogenizand bine....
Mixam ouale spuma, cu sarea si piperul.
Adaugam untul topit, apoi smantana si faina amestecata cu praful de copt,mixand in continuare.
Adaugam si cascavalul ras, ceapa verde si ardeiul taiate marunt, amestecand cu o lingura.
Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in...
Amestecam branza rasa cu cele doua oua, zaharul si zaharul vanilat.
Asezam aluatul decongelat pe o planseta. Decupam discuri de aluat cu ajutorul unui pahar. Asezam cate o lingurita din compozitia de branza pe fiecare disc.
Indoim fiecare disc pe jumatate si apoi lipim colturile si le...
Mixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt. Introducem in cuptorul incins, pentru 25-30 de...
Topim ciocolata cu untul si laptele. Mixam doua oua cu sarea si 100 g zahar, pana devin spumoase.
Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata, unt si lapte si omogenizam bine. La final, adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Pentru compozitia de branza, mixam oul ramas cu crema de branza...
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Amestecam merele rase cu zaharul vanilat si le destribuim intr-o tava unsa cu unt. Daca doriti o prajitura mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri de zahar in mere.
Pentru pandispan, mixam albusurile spuma cu sarea si cele 6 linguri de zahar,...
Topim ciocolata cu lapte si pe cea neagra cu cele 200 g unt si 300 ml lapte. Lasam sa se racoreasca.
Amestecam biscuitii si nuca maruntite, cacaua si zaharul pudra intr-un vas incapator. Nu punem toti biscuitii de la inceput. Adaugam ciocolata topita cu untul si laptele si amestecam. Adaugam...
Am topit drojdia impreuna cu zaharul, in laptele caldut. Am adaugat sare, cascavalul ras si faina, cat cuprinde pentru un aluat, nu foarte tare.
Am lasat aluatul sa se odihneasca cateva minute, pana am pregatit tavile si ingredientele.
Am impartit aluatul in doua si am intins fiecare...
Mai intai, topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.
Mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi biscuitii oreo macinati si la final, faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem in...
Mixam frisca. Separat, mixam crema de branza cu zaharul pudra. Amestecam frisca batuta cu crema de branza. Trei sferturi din aceasta compozitie o amestecam cu fineti, restul o pastram alba.
Pregatim ciocolata calda din plic si 100 ml apa sau lapte.
Dupa ce s-a racit ciocolata, trecem...
Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi intr-o tava mai mica.
Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si...
Am portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am distribuit legumele congelate si am rulat. Am infipt din loc in loc scobitori, pentru a nu se desface...
Mai intai, topim ciocolata impreuna cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, pana acesta se topeste.
Peste albusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor.
La final, adaugam si ciocolata topita cu untul. Omogenizam bine si turnam...
Incalzim putin laptele.Punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste.Adaugam si dojdia si omogenizam bine.
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in faina, adaugam ouale mixate si laptele, amestecand putin cate putin din faina. Amestecam bine, apoi framantam putin, adaugand...
Pentru inceput, pregatim spanacul. Eu am avut congelat si l-am lasat sa se decongeleze, apoi l-am calit putin. Am amestecat spanacul cu cascavalul si branza rase, pesmetul si un ou. In functie de cat de sarata este branza, mai adaugam sau nu, sare.
Taiem aluatul in fasii subtiri pe partea mai...
Spalam bine ficateii de pui, apoi ii fierbem. Taiem marunt ardeiul si patrunjelul.
Amestecam bine ouale, adaugam ficateii taiati bucatele, ardeiul, faina, pesmetul, condimentele si patrunjelul.
Eu am pus compozitia in formele de briose, dar se poate coace si ca un chec.
Introducem...
Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem felii subtiri.
Intr-un vas, asezam feliile de bacon, jumatate in vas, jumatate in afara vasului.
Peste feliile de bacon, asezam alternativ, straturi din feliile de cartofi, trecute prin ou batut cu sare si piper si straturi de branza rasa. Eu am avut...
Mixam ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul si apoi iaurtul, mixand in continuare.
Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste oua. Adaugam si esenta.
Umplem formele de briose trei sferturi, apoi adaugam cate o lingurita de ciocolata in fiecare...
Spalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul.
Asezam feliile de rulou in tava cu hartie de copt si, cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare bucata cu ou batut.
Introducem tava...
Intr-un vas, punem putin ulei, apa si ceapa tocata. Lasam sa se inmoaie. Curatam si spalam ciupercile. Peste ceapa, adaugam coditele ciupercutelor maruntite. Lasam sa fiarba.
Taiem si ardeiul gras si il adaugam peste ceapa. Taiem si ciupercile felii, le adaugam in vasul de pe foc, impreuna cu...
Dam cartofii pe razatoare, ii stoarcem putin, ii amestecam cu 2-3 linguri de ulei, rozmarin, sare si piper.
Ungem cu ulei forma de briose, apoi asezam cate o lingura din cartofii rasi. Presam usor. Introducem tava la cuptor, pentru 6-8 minute.
Scoatem tava din cuptor si presaram mozzarella...
Am portionat muschiul de porc, obtinand o bucata mai lata si mai subtire. Am condimentat carnea, am impaturit-o in forma initiala, am pus-o intr-un vas, am adaugat putin vin rosu si am lasat-o la rece, peste noapte.
A doua zi, am scos bucata de carne, am batut-o putin si am mai condimentat-o....
Pregatim umplutura de mere. Calim merele rase, cu 100 g zahar, pana scade tot lichidul. Amestecam merele calite cu gemul de gutui.
Topim margarina. Cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare foaie de placinta. Asezam 2-3 foi una peste alta, apoi punem cateva linguri din umplutura pe latura mai...
Incepem cu topirea untului, apoi macinarea biscuitilor. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit si distribuim compozitia intr-o forma de tort detasabila. Eu am pus si hartie de copt in forma, dar merge si fara. Presam bine biscuitii in tava, apoi o introducem la cuptor, pentru 5 minute....
Am pregatit maiaua din drojdie, 2-3 linguri lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri de faina. Lasam sa creasca putin. In lapte, punem zaharul si incalzim pana se topeste.
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in faina si punem maiaua, apoi adaugam treptat, ouale mixate si...
Topim ciocolata cu untul si laptele. Le lasam sa se racoreasca.
Mixam ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata. Mixam bine.
Adaugam alunele si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine.
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de...
Aperitiv saratele cu mix de branza
Taiem cubulete untul rece, adaugam mixul de branza, sare si faina si framantam usor cu mana, adaugand cate o lingura de otet, una de apa. Amestecam bine toate ingredientele, apoi invelim aluatul in folie alimentara si il introducem la rece, pentru cateva ore sau peste noapte. Eu l-am si...
Desert prajitura cu crema de ciocolata
Mai intai, caramelizam 2 linguri de zahar, apoi adaugam 3-4 linguri apa si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul intarit. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Frecam galbenusurile cu uleiul, adaugam cele 3 linguri de sirop de caramel si esenta de rom....
Aperitiv mini tarte
Eu am avut o bucata de aluat proaspat de la Lidl. Am taiat aluatul in patratele, feliile de muschi in triunghiuri si rosiile in sferturi. Am asezat bucatile de aluat in formele de briose, apoi triunghiurile de muschi, mix-ul branza rasa, cate un ou de prepelita si feliute de rosii cherry....
Desert chec marmorat
Punem pe foc, zaharul si cele 8 linguri de apa si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste albusurile spuma, adaugam treptat, siropul fierbinte, mixand continuu. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri. Adaugam si faina...
Desert briose cu frisca si ciocolata
Mixam ouale spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi frisca lichida, omogenizam bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o adaugam peste amestecul de oua. Adaugam si chipsurile de ciocolata si esenta de portocale omogenizand bine....
Aperitiv chec
Mixam ouale spuma, cu sarea si piperul. Adaugam untul topit, apoi smantana si faina amestecata cu praful de copt,mixand in continuare. Adaugam si cascavalul ras, ceapa verde si ardeiul taiate marunt, amestecand cu o lingura. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in...
Aperitiv placinta cu branza sarata
Amestecam branza rasa cu cele doua oua, zaharul si zaharul vanilat. Asezam aluatul decongelat pe o planseta. Decupam discuri de aluat cu ajutorul unui pahar. Asezam cate o lingurita din compozitia de branza pe fiecare disc. Indoim fiecare disc pe jumatate si apoi lipim colturile si le...
Desert tort cu crema de ness si iaurt
Mixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt. Introducem in cuptorul incins, pentru 25-30 de...
Desert negresa cu branza
Topim ciocolata cu untul si laptele. Mixam doua oua cu sarea si 100 g zahar, pana devin spumoase. Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata, unt si lapte si omogenizam bine. La final, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Pentru compozitia de branza, mixam oul ramas cu crema de branza...
Desert pandispan cu mere si budinca
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Amestecam merele rase cu zaharul vanilat si le destribuim intr-o tava unsa cu unt. Daca doriti o prajitura mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri de zahar in mere. Pentru pandispan, mixam albusurile spuma cu sarea si cele 6 linguri de zahar,...
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie
Topim ciocolata cu lapte si pe cea neagra cu cele 200 g unt si 300 ml lapte. Lasam sa se racoreasca. Amestecam biscuitii si nuca maruntite, cacaua si zaharul pudra intr-un vas incapator. Nu punem toti biscuitii de la inceput. Adaugam ciocolata topita cu untul si laptele si amestecam. Adaugam...
Pizza cu salam sau sunca
Am topit drojdia impreuna cu zaharul, in laptele caldut. Am adaugat sare, cascavalul ras si faina, cat cuprinde pentru un aluat, nu foarte tare. Am lasat aluatul sa se odihneasca cateva minute, pana am pregatit tavile si ingredientele. Am impartit aluatul in doua si am intins fiecare...
Desert tort Oreo 2
Mai intai, topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi biscuitii oreo macinati si la final, faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem in...
Desert tort de biscuiti
Mixam frisca. Separat, mixam crema de branza cu zaharul pudra. Amestecam frisca batuta cu crema de branza. Trei sferturi din aceasta compozitie o amestecam cu fineti, restul o pastram alba. Pregatim ciocolata calda din plic si 100 ml apa sau lapte. Dupa ce s-a racit ciocolata, trecem...
Desert prajitura cu nuca si vanilie
Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi intr-o tava mai mica. Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si...
Rulada de curcan cu legume
Am portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am distribuit legumele congelate si am rulat. Am infipt din loc in loc scobitori, pentru a nu se desface...
Desert prajitura cu ciocolata si crema de branza cu ness
Mai intai, topim ciocolata impreuna cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, pana acesta se topeste. Peste albusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor. La final, adaugam si ciocolata topita cu untul. Omogenizam bine si turnam...
Desert melci cu ciocolata
Incalzim putin laptele.Punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste.Adaugam si dojdia si omogenizam bine. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in faina, adaugam ouale mixate si laptele, amestecand putin cate putin din faina. Amestecam bine, apoi framantam putin, adaugand...
Aperitiv spirala cu spanac
Pentru inceput, pregatim spanacul. Eu am avut congelat si l-am lasat sa se decongeleze, apoi l-am calit putin. Am amestecat spanacul cu cascavalul si branza rase, pesmetul si un ou. In functie de cat de sarata este branza, mai adaugam sau nu, sare. Taiem aluatul in fasii subtiri pe partea mai...
Aperitiv cu ficatei
Spalam bine ficateii de pui, apoi ii fierbem. Taiem marunt ardeiul si patrunjelul. Amestecam bine ouale, adaugam ficateii taiati bucatele, ardeiul, faina, pesmetul, condimentele si patrunjelul. Eu am pus compozitia in formele de briose, dar se poate coace si ca un chec. Introducem...
Aperitiv placinta cu bacon si cartofi
Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem felii subtiri. Intr-un vas, asezam feliile de bacon, jumatate in vas, jumatate in afara vasului. Peste feliile de bacon, asezam alternativ, straturi din feliile de cartofi, trecute prin ou batut cu sare si piper si straturi de branza rasa. Eu am avut...
Desert briose cu iaurt si ciocolata
Mixam ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul si apoi iaurtul, mixand in continuare. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste oua. Adaugam si esenta. Umplem formele de briose trei sferturi, apoi adaugam cate o lingurita de ciocolata in fiecare...
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Spalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul. Asezam feliile de rulou in tava cu hartie de copt si, cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare bucata cu ou batut. Introducem tava...
Tocanita de ciuperci
Intr-un vas, punem putin ulei, apa si ceapa tocata. Lasam sa se inmoaie. Curatam si spalam ciupercile. Peste ceapa, adaugam coditele ciupercutelor maruntite. Lasam sa fiarba. Taiem si ardeiul gras si il adaugam peste ceapa. Taiem si ciupercile felii, le adaugam in vasul de pe foc, impreuna cu...
Cuiburi de cartofi cu oua de prepelita
Dam cartofii pe razatoare, ii stoarcem putin, ii amestecam cu 2-3 linguri de ulei, rozmarin, sare si piper. Ungem cu ulei forma de briose, apoi asezam cate o lingura din cartofii rasi. Presam usor. Introducem tava la cuptor, pentru 6-8 minute. Scoatem tava din cuptor si presaram mozzarella...
Rulada de porc cu spanac
Am portionat muschiul de porc, obtinand o bucata mai lata si mai subtire. Am condimentat carnea, am impaturit-o in forma initiala, am pus-o intr-un vas, am adaugat putin vin rosu si am lasat-o la rece, peste noapte. A doua zi, am scos bucata de carne, am batut-o putin si am mai condimentat-o....
Desert placintele cu mere si gem de gutui
Pregatim umplutura de mere. Calim merele rase, cu 100 g zahar, pana scade tot lichidul. Amestecam merele calite cu gemul de gutui. Topim margarina. Cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare foaie de placinta. Asezam 2-3 foi una peste alta, apoi punem cateva linguri din umplutura pe latura mai...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura
Incepem cu topirea untului, apoi macinarea biscuitilor. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit si distribuim compozitia intr-o forma de tort detasabila. Eu am pus si hartie de copt in forma, dar merge si fara. Presam bine biscuitii in tava, apoi o introducem la cuptor, pentru 5 minute....
Desert spirale cu branza dulce
Am pregatit maiaua din drojdie, 2-3 linguri lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri de faina. Lasam sa creasca putin. In lapte, punem zaharul si incalzim pana se topeste. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in faina si punem maiaua, apoi adaugam treptat, ouale mixate si...
Desert negresa cu Oreo
Topim ciocolata cu untul si laptele. Le lasam sa se racoreasca. Mixam ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata. Mixam bine. Adaugam alunele si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava cu hartie de...