publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosele Frumusele Mititele Pufosele
Drojdia o pasam cu o lingura cu zahar, pana devine lichida. O lasam apoi la dospit pentru 10-15 minute. Intre timp cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si rand pe rand punem restul de zahar, untul topit/moale, iaurtul si oul. Framantam aluatul si daca este...
Placinta cu mere si stafide
Dam merele pe razatoare, adaugam stafidele, zaharul, nuca macinata si scortisoara. Se unge tava cu ulei , se intind 4-5 foi de placinta si se adauga compozitia, peste care se intind alte doua-trei foi. In timpul cocerii se vor unge cu un amestec de iaurt/smantana si ou. Se introduce in...
Placinta cu dulceata de visine
Din ingredientele date framantam un aluat elastic, din care vom intinde 6 foi subtiri. Le umplem apoi cu dulceata de visine si presaram coaja rasa de portocala si lamaie. Rulam foile, le ungem cu amestecul de ou si iaurt si le asezam intr-o tava de cuptor (unsa cu 50 gr de unt). Le lasam la...
Placinta cu dulceata de gutuie
Din ingredientele date framantam un aluat elastic, din care vom intinde 6 foi subtiri. Le umplem apoi cu dulceata de gutui, picuram sucul de lamaie si condimentam cu scortisoara si nucsoara. Rulam foile, le ungem cu amestecul de ou si iaurt si le asezam intr-o tava de cuptor (unsa cu 50 gr de...
Placinta cu branza de oaie
Amestecam branza cu zaharul, adaugam ouale, smantana si iaurtul si omogenizam. Tapetam un vas de yena cu unt, asezam foile de placinta, adaugam umplutura de branza, iar deasupra intindem inca 2-3 foi de placinta, pe care le vom unge cu amestecul pregatit din iaurt si ou. Dam vasul la cuptor, la...
Dulceata de portocale
Am procedat astfel: cu ajutorul unui peeler am ras coaja portocalelor (spalate bine in prealabil), pe cat de subtire posibil, fara partea alba intrucat aceasta va face ca dulceata sa fie amara. Apoi, am curatat portocalele si de pielita alba (cu ajutorul unui cutit), le-am taiat in felii si...
Biscuiti cu portocala
Mixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o lingura de lapte si incorporam treptat faina, cernuta in prealabil. Framantam aluatul pana ce devine...
Fursecuri cu stafide
Mixam untul impreuna cu zaharul, adaugam ouale si omogenizam. Incorporam apoi faina si praful de copt, stafidele si esentele. Intr-o tava de aragaz, asezam hartie de copt si din loc in loc, cu ajutorul unei lingurite, punem cate putin din compozitia formata. Le lasam sa se coaca atat...
Desert Turte Scutecele Domnului
Din cei 500 ml de apa si faina cuprinsa, framantam aluatul din care vom coace turtele. Acesta trebuie sa fie destul de elastic si nelipicios. Cu ajutorul unui sucitor, intindem rand pe rand, cate o foaie subtire pe care o vom coace la ochiul aragazului pe o tava suficient de mare. Turtele astfel...
Desert cu branza
Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma densa, cremoasa. Adaugam apoi crema de branza si galbenusurile, sucul de portocala si stafidele. Omogenizam compozitia si o turnam apoi in formele unse cu unt (la temperatura camerei). Le asezam in cuptor si le coacem pana ce...
Negresa - Philips multicooker
Intr-o craticioara, la foc potrivit, punem untul impreuna cu zaharul, laptele si cacaoa. Omogenizam compozitia si amestecam ocazional pentru a nu se arde. O lasam sa dea in clocot de cateva ori, dupa care oprim focul si o lasam la racit. Adaugam apoi galbenusurile, faina si praful de...
Placinta cu dovleac - Philips Multicooker
Intr-un vas cernem faina, adaugam sarea si formam o adancitura in care asezam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit aproximativ 10 minute, dupa care adaugam si restul ingredientelor, framantand un aluat elastic, pe care il vom lasa la crescut intr-un loc cald, ferit de curentii...
Placinta cu mere - Philips Multicooker
Incepem prin a coace nucile pentru a le conferi un gust mai placut. Astfel, setam functia BAKE la o temperatura de 150 grade si un timp de coacere de 20 de minute. Cat se coc nucile, pregatim aluatul. Cernem faina, formam o adancitura, punem drojdia sfaramata si peste aceasta cele 2-3 linguri...
Dulceata de Gutui - Philips Multicooker
Spalam bine gutuile, le curatam de puf si le taiem in cuburi mici. Le punem apoi in vasul aparatului, adaugam apa, zaharul si sucul de lamaie. Inchidem capacul si setam programul de functionare: din MENU alegem functia JAM si setam timpul la 90 de minute cu ajutorul optiunii COOKING TIME....
Chec cu lamaie si stafide - Philips Multicooker
Batem ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam usor si continuam cu uleiul, laptele si apa minerala. Omogenizam si adaugam scortisoara, coaja rasa de lamaie si cea de portocala, sucul de lamaie si stafidele. Uniformizam compozitia si o adaugam in vasul...
Placinta cu mere
Intr-un vas cernem faina, facem o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece. Intre timp,...
Placinta cu dovleac
Am vrut un gust autentic de dovleac, de aceea nu am folosit prea multe adaosuri in compozitia placintei! De fapt am optat doar pentru zahar! Insa, ramane la alegerea voastra! Este deosebit de buna si asa, simpla! Intr-un vas cernem faina impreuna cu sarea (Ca sa nu uitati de ea! Mie mi se...
Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..)
Incepem prin hidratarea gelatinei, timp in care amestecam iaurtul cu smantana, cu mascarpone si cu zaharul, atat cel pudra, cat si cel vanilat. Adaugam esentele, punem si gelatina (topita pe baie de apa) si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi),...
Crema de zahar ars
Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom tapeta cu zaharul rezultat. Turnam compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o dam...
Gogosele cu Crema de branza cu smantana
Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar si o lasam la dospit 10-15 minute, intr-un loc caldut. Intre timp, cernem faina intr-un vas, adaugand rand pe rand toate ingredientele. Punem si drojdia, si putin cate putin, turnam laptele caldut. Framantam aluatul bine, pana devine nelipicios....
Reteta de preparare a papanasilor cu Ceva Fin Delaco
Reteta de preparare a papanasilor Peste faina cernuta impreuna cu bicarbonatul, adaugam branza impreuna cu restul ingredientelor, amestecand bine. Daca este necesar, mai adaugam faina (una-doua linguri). Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite....
Desert de fructe cu miez de lapte
Feliem fructele si miezul de lapte si le asezam una peste alta, in ordine, fie in forma de turnulet, fie intinse pe un platou. Le presaram cu scortisoara si adaugam mierea de albine si boabele de struguri. Le pastram la rece pana le servim. Pofta buna!
Clatite cu dulceata de visine si Ceva Fin
Pentru aluat: Mixam ouale cu zaharul si adaugam pe rand restul ingredientelor. Omogenizam compozitia cu ajutorul unui tel, pentru a nu ramane cocoloase de faina. Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu ulei si adaugam cate un polinic din aluatul obtinut. Lasam foia sa se coaca usor pe...
Clatite cu dulceturi
Mixam ouale impreuna cu zaharul si esentele, adaugam faina si apoi, putin cate putin, apa minerala. Din compozitia obtinuta coacem foile de clatite pe care le umplem cu dulceata dupa cum dorim. Sa aveti pofta!
Placinta cu branza si iaurt
Incepem prin a pregati aluatul. Mixam oul impreuna cu zaharul, praful de sare si esentele. Adaugam uleiul si laptele (care trebuie sa fie caldut) si turnam in ploaie, faina cernuta, amestecata cu drojdia. Framantam aluatul, adaugand putin cate putin, untul topit (si racit). Il lasam la...
Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)
Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma. Adaugam esentele...
Clafoutis cu cirese
Dupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand acesta din urma s-a topit complet, adaugam faina cernuta,...
Pandispan cu cirese
Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam compozitia obtinuta si o turnam intr-o tava unsa cu ulei. Punem si ciresele si o dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de...
Biscuiti
Untul rece il amestecam cu faina, praful de copt si zaharul. Obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi restul de ingrediente, omogenizam si punem aluatul format la rece pentru o ora. Din acesta formam bilute, pe care le vom presa cu podul palmei, le asezam intr-o tava (de preferat cu...
Compot de visine
Curatam visinele de codite, le spalam in mai multe ape si le inlaturam pe cele lovite. Umplem fiecare borcan cu visine, cam pana la jumatatea acestuia (eu am pus putin peste, intrucat imi place sa fie mai mult fruct), adaugam 3 linguri de zahar si le umplem cu apa. Amestecam usor pentru...