Miros de toamna dulce!
O data cu placinta de dovleac, am profitat si am pregatit si una cu mere!
Intr-un vas cernem faina, facem o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece.
Intre timp, curatam merele de coaja si de cotor, le trecem prin razatoare si le lasam intr-o sita pentru a se scurge de sucul format.
Cand aluatul a crescut suficient, il impartim in doua jumatati, avand grija sa pastram, separat o bucata mica de aluat pe care o vom folosi la sfarsit. Din fiecare jumatate de aluat, intindem cate o foaie de placinta, o umplem cu o parte din cantitatea de mar ras, amestecat cu zaharul si cu scortisoara, o rulam si o asezam intr-o tava ingusta (de cozonac am folosit eu). La fel procedam si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Din cel ramas, intindem o foiae mica, o taiem in fasii late de aproximativ un cm, si le asezam din loc in loc peste placintele pregatite. Le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, le ungem cu oul batut impreuna cu iaurtul si le mai lasam cam 10-15 minute. Placinta se raceste treptat in cuptor. O servim cu pofta!