Am cumparat zilele trecute cateva gutui bine coapte, atat de gustoase, dulci si aromate ca nu ma puteam opri din gustat! Nici macar nu aveam in plan aceasta dulceata, insa multicooker-ul mi-a facut curaj :)
Spalam bine gutuile, le curatam de puf si le taiem in cuburi mici. Le punem apoi in vasul aparatului, adaugam apa, zaharul si sucul de lamaie. Inchidem capacul si setam programul de functionare: din MENU alegem functia JAM si setam timpul la 90 de minute cu ajutorul optiunii COOKING TIME. Pornim aparatul din butonul START si dupa 30 de minute deschidem capacul, lasand dulceata sa fiarba in continuare pana la finalizarea programului. Dupa scurgerea timpului, deconectam aparatul de la curent si cu ajutorul unui polonic umplem borcanasele (pregatite in prealabil) cu dulceata. Strangem bine capacele si le asezam cu baza in sus pentru 10 minute. Le lasam sa se raceasca treptatat, dupa care le putem depozita in locul dorit.
1
Dupa ce am taiat gutuile in cuburi, le-am clatit putin cu apa rece.
2
La cantitatile date am folosit aparatul in doua runde.