Dulceata de Gutui - Philips Multicooker

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 31 Oct 2013 | 11762 vizualizari

 

Am cumparat zilele trecute cateva gutui bine coapte, atat de gustoase, dulci si aromate ca nu ma puteam opri din gustat! Nici macar nu aveam in plan aceasta dulceata, insa multicooker-ul mi-a facut curaj :)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de gutui bine coapte
  • 1,5 -2 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de Gutui - Philips Multicooker:

Spalam bine gutuile, le curatam de puf si le taiem in cuburi mici. Le punem apoi in vasul aparatului, adaugam apa, zaharul si sucul de lamaie.  Inchidem capacul si setam programul de functionare: din MENU alegem functia JAM si setam timpul la 90 de minute cu ajutorul optiunii COOKING TIME. Pornim aparatul din butonul START si dupa 30 de minute deschidem capacul, lasand dulceata sa fiarba in continuare pana la finalizarea programului. Dupa scurgerea timpului, deconectam aparatul de la curent si cu ajutorul unui polonic umplem borcanasele (pregatite in prealabil) cu dulceata. Strangem bine capacele si le asezam cu baza in sus pentru 10 minute. Le lasam sa se raceasca treptatat, dupa care le putem depozita in locul dorit.

TIPS-URI

1

Dupa ce am taiat gutuile in cuburi, le-am clatit putin cu apa rece.

2

La cantitatile date am folosit aparatul in doua runde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Gutui - Philips Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui