Tort alb

de gaby_duceag in Torturi, 24 Feb 2011 | 10380 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3-4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • o lingurita praf copt
  • 3 linguri ulei

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingurita coaja rasa lamaie+portocala

Crema

  • 200 gr unt
  • un pahar zahar
  • 150 ml lapte
  • doua pahare lapte praf
  • 200 ml frisca
  • 70 gr nuca cocos
  • cocos pt decor (si ciocolata alba, rasa, daca doriti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Blat
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana la topirea cristalelor.
Se adauga rand pe rand galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit uleiul.
Se coace intr-o forma cu diamentru 22-24cm , in cuptorul preincalzit , la foc mic timp de aprox 35 min.

Crema:
E prima oara cand fac crema aceasta, cred ca poate fi preparata si in alt mod. Eu am facut asa:
Am pus intr-un bol untul, zaharul si laptele si am mixat bine.Are un aspect "branzos" dar isi revine imediat ce incorporati laptele praf.
Dupe ce incorporati laptele praf  mixati in continuare, adaugati  frisca lichida si mai mixati 5-10 minute.
IESE O PUFOSENIE BUNAAA!
Adaugati nuca de cocos.
Mai puneti laptele praf doar daca este necesar, daca vi se pare crema prea subtire. Eu nu am mai pus.
Cand o sa mai fac aceasta crema, voi mixa untul spuma, voi dilua laptele praf in lapte si voi incorpora usor, iar la sfarsit voi incorpora frisca batuta si nuca de cocos.

Dati crema o ora la rece.
Asamblare:
Taiati blatul in 3. Impartiti crema in doua si o jumatate inca o data in doua, cu care veti umple blaturile dupa ce au fost insiropate cu siropul obtinut prin fierberea timp de 3 min a ingredientelor.

Cu restul de crema imbracati tortul si presarati nuca de cocos.
Este un tort gen Rafaello, minunat pentru iubitorii genului  de desert cu cocos si lapte praf.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta