Imi era pofta de ceva dulce, da' nu prea,,, cum nu am mai facut de mult nimic, am dat o raita prin camara, prin frigider,,, si m-am oprit la placinta cu branza de oaie. Placinta cu branza imi place tare mult, insa cu branza de oaie am evitat mereu sa o pregatesc, ca nu prea ma incanta, cel putin nu ca dulce. Am avut o surpriza insa, una foarte delicioasa! Clar, ramane printre favorite!
Amestecam branza cu zaharul, adaugam ouale, smantana si iaurtul si omogenizam. Tapetam un vas de yena cu unt, asezam foile de placinta, adaugam umplutura de branza, iar deasupra intindem inca 2-3 foi de placinta, pe care le vom unge cu amestecul pregatit din iaurt si ou. Dam vasul la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
1
Daca folositi foile din comert, aveti grija sa fie proaspete, nu congelate, pentru ca se vor sfarama in momentul intinderii lor.
2
In mod normal, pregateam foile de placinta, astfel: 300 g faina de grau + 100 g, 1 ou mare, un iaurt gras, 2 linguri cu ulei, 30 g drojdie uscata, 1/2 cescuta cu apa calda. Astazi nu am avut starea necesara pentru a pregati aluatul. Si recunosc, aveam foile gata cumparate.