Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 26 Aug 2013 | 9782 vizualizari

 

Nu este nevoie sa va mai spun cat e de fina, cremoasa si potrivita pentru o zi calda de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 3 pliculete cu gelatina
  • o cana cu zahar vanilat
  • 4-6 biscuiti Nestle P'tit
  • un borcanel de 400 g cu dulceata de visine
  • 2 cutii cu Ceva Fin Pufos Crema de Branza cu Smantana
  • esente de vanilie si de rom (personal, am folosit cate o sticluta mare de 38 ml fiecarel)
  • optional: cateva frunzulite de menta pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece):

Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma.

Adaugam esentele si zaharul vanilat, punem si gelatina (topita pe baie de apa)  si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii peste care punem 2-3 linguri cu dulceata si adaugam si compozitia de iaurt.

Restul de dulceata ramas il incorporam usor in crema  si o dam la rece pentru cel putin 6 ore.

Se serveste cu pofta!

TIPS-URI

1

Biscuitii pot fi inlocuiti cu piscoturi.

2

Nu este necesara insiroparea biscuitilor deoarece crema de iaurt este suficienta.

3

Puteti folosi si dulceata de afine sau de coacaze.

4

Se pot adauga cateva frunzulite de menta si in interiorul prajiturii, gustul este minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Iaurt cu Ceva fin Pufos (la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de biscuiti si miez de lapte