Nu este nevoie sa va mai spun cat e de fina, cremoasa si potrivita pentru o zi calda de vara!
Dat fiind timpul de pregatire destul de scurt, incepem prin hidratarea gelatinei (nu cred ca este cazul pentru detalii; se urmeaza instructiunile de pe plic). Intre timp, amestecam usor iaurtul cu crema de branza si smantana, pana la incorporarea completa a acesteia din urma.
Adaugam esentele si zaharul vanilat, punem si gelatina (topita pe baie de apa) si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi), asezam biscuitii peste care punem 2-3 linguri cu dulceata si adaugam si compozitia de iaurt.
Restul de dulceata ramas il incorporam usor in crema si o dam la rece pentru cel putin 6 ore.
Se serveste cu pofta!
1
Biscuitii pot fi inlocuiti cu piscoturi.
2
Nu este necesara insiroparea biscuitilor deoarece crema de iaurt este suficienta.
3
Puteti folosi si dulceata de afine sau de coacaze.
4
Se pot adauga cateva frunzulite de menta si in interiorul prajiturii, gustul este minunat!