Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete / Dulciuri

Desert kataif cu alune si fistic

In Dulciuri la 27 Aug 2017

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua. In tot acest timp se pregateste siropul. Intr-o craticioara, se adauga...

Crinkles cu portocala

In Dulciuri la 30 Dec 2016

Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei)....

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

In Dulciuri la 30 Dec 2016

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt,...

Faguri

In Prajituri la 11 Oct 2016

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul. Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele. Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa. Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului,...

Fursecuri Shortbread

In Dulciuri la 20 Sep 2016

Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si  adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa. Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm...

Cornulete cu rahat

In Dulciuri la 19 Sep 2016

Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare. Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut. Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina. Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura....

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic. Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet. Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung. Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat. Se scot pe...

Inghetata cu fructe de padure

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o...

Clatite cu inghetata si ciocolata

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Pentru inghetata: Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la congelator pentru una-doua ore. Pentru pregatirea clatitelor: Într-un bol   adaugam...

Chec de cacao cu nuca

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Zaharul se bate spuma cu albusurile. Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se incorporeaza jumatate din cantitatea de...

Batoane cu mac

In Dulciuri la 25 Iun 2016

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire. Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao...

Tarta cu branza si fructe de padure

In Prajituri la 15 Iun 2016

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu...

Chec cu portocale şi fructe de pădure

In Dulciuri la 14 Iun 2016

Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale. Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea completă. Se presară făina cernuta împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 2 Iun 2016

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze. Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa. Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se...

Sirop de Trandafir

In Sirop / Compot la 25 Mai 2016

Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece. Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute. Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu). Se...

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

In Torturi la 29 Apr 2016

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm...

Tarta cu fructe de padure

In Dulciuri la 13 Mar 2016

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă...

Caramel

In Dulciuri la 10 Feb 2016

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit. Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet. Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz. Zahărul...

Clatite cu dragoste

In Dulciuri la 9 Feb 2016

           Începem prin a pregăti clătitele: Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare. Bicarbonatul îl adăugăm peste apa fierbinte, amestecăm energic şi turnăm...

Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

In Dulciuri la 22 Ian 2016

Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical . Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite, intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Se ung apoi cu crema de branza, se adauga stafidele si se...

Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

In Dulciuri la 21 Ian 2016

 Pentru blat procedam astfel:  Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.  Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.  Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este...

Saratele cu unt

In Dulciuri la 7 Ian 2016

Se trece branza prin razatoare. Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei). Se adauga putina sare si faina. Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig). Din aluatul...

Chocolate Crinkles

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Intr-o craticiora, la foc potrivit,  punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si...

Alba ca Zapada

In Prajituri la 24 Dec 2015

  Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare. Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga...

Briose cu zmeura

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele. Se obtine un aluat asemanator celui de chec. Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor. Se ung...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele. Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor. Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din...

Tree Brownies

In Dulciuri la 13 Dec 2015

Se pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa. Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit. Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de...

Dovleac umplut

In Dulciuri la 7 Noi 2015

Dovleacul se spala, se taie in jumatate si se curata de seminte. Miezul de nuca, stafidele si visinele se amesteca cu zaharul. Dovleacul se umple cu amestecul de nuca, stafide si visine. Se asaza intr-un vas termorezistent si se coace pana este bine patruns. Se serveste cald. Pofta...

Placinta de dovleac cu stafide

In Dulciuri la 2 Noi 2015

Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului. Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare. Ungem un vas de yena cu ulei sau unt, adaugam foile de placinta si turnam compozitia. Daca este...

Gogosi glazurate

In Dulciuri la 5 Sep 2015

Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si adaugam ouale, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala. Treptat turnam laptele si cu...

Afisate 1 - 30 din 150 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]