Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Ian 2016 | 7232 vizualizari

 

Am pregatit aceste saratele, folosind reteta Sim0nei. Le-am facut de ziua Rebecai, totul a fost in graba si nu am mai reusit sa fac o prezentare finala. Nu stiu cand le-o veni iarasi randul, de aceea aleg sa le postez si totodata sa le recomand, fara doar si poate!  Sunt delicioase, se pregatesc usor si se mananca si mai usor!

 

INGREDIENTE

  • 240 g unt
  • 200 g telemea sarata
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • parmezan
  • sare daca mai este necesar
  • optional mac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:

Se trece branza prin razatoare.

Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei).

Se adauga putina sare si faina.

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig).

Din aluatul obtinut se intind patru foi.

Se taie fiecare foaie in fasii late de 1,5 cm.

Se ung cu ou si se presara parmezan sau/si mac.

Se pot spirala sau pastra in forma initiala.

Se coc 15minute (sau pana devin rumenii) la o temperatura de 180 grade.

 

TIPS-URI

1

Necesita atentie, fiind foarte fragede se sfarama usor. De aceea, dupa ce se scoate tava din cuptor, este indicat sa fie lasate sa se raceasca si abia dupa aceea sa fie asezate in alta parte (vas/cutie/etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simona72 1

08.01.2016, 09:46

Foarte bune!!

Dya Daniela Andrei 1

08.01.2016, 13:02

Multumesc!

dantes 1

09.01.2016, 14:05

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limbi de pisica (Langues de chat)