Inceputul de an scolar ma indeamna sa pregatesc pentru Rebeca cat mai multe gustari, mancaruri, dulciuri. Le prefer fara doar si poate celor din comert. Vreau sa o obisnuiesc cu gustul de acasa, sanatos si colorat/variat/natural.
De ceva timp mi-am facut curaj si pentru aluaturi :) Astazi m-am oprit la reteta Laurei pe care o puteti gasi aici http://laurasweets.ro/2013/10/biscuiti-shortbread.html .
Sunt deliciosi, se topesc in gura, se pregatesc repede si se mananca la fel de repede!
Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si adaugam semintele de la pastaia de vanilie.
Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa.
Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm grosime din care decupam formele dorite pentru fursecuri.
Ii intepam cu furculita din loc in loc si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ii coacem la o temperatura de 160 de grade pentru 15 minute sau cat sa se rumeneasca usor.
Dupa coacere, se scot cu grija din tava, fiind foarte fragezi se sfarama usor.
Pofta buna!
P.S. Cutia nu era murdara, erau doar picurii de ploaie!
1
Dupa cum vedeti, am avut ca ajutor doua manute mici. Au decupat si intepat fursecurile bine de tot :)