Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale.
Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea completă.
Se presară făina cernuta împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se amestecă uşor compoziţia.
Se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele şi se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloaşelor.
Trei sferturi din compoziţie se toarnă într-o tavă/formă de copt unsă cu puţin ulei ori cu unt. Restul compoziţiei se amestecă cu cacaoa şi se adaugă în tavă, peste compoziţia de portocale.
Se adaugă merişoaele uscate şi fructele de pădure şi se dă tava/forma la cuptor, la o temperatură de 160-170 de grade până ce se rumeneşte frumos (sau se încearcă cu o scobitoare consistenţa aluatului, dacă aceasta rămâne lipicioasă se continuă coacerea).
Între timp, se pregăteşte toppingul de fructe: Se aşază într-o crăticioară fructele de pădure, se presară două linguri cu zahăr şi se fierb la foc mic până ce sosul format capătă consistenţă.
După coacere, checul se răceşte treptat, în cuptor, cu uşa întredeschisă.
După răcirea completă se toarnă topping-ul de fructe şi se ornează cu fructe proaspete sau congelate, după caz.
Poftă buna!