Reteta aceasta de cornulete am citit-o la Buni (care se inspirase de la Cleme). Una asemanatoare am gasit si in caietul vechi si de demult al soacrei mele. Cornuletele au iesit foarte fragede. Sunt gustoase si se mananca foarte repede!
Cantitatile le-am respectat intocmai.
Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare.
Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut.
Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina.
Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura.
Framantam aluatul pana la omogenizarea completa (este moale, dar nelipicios).
Acoperim vasul si il pastram intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Il impartim in bucati din care vom intinde cate o foaie nu foarte groasa (vor creste la copt), o taiem in fasii pe lung si pe lat. In patratelele obtinute asezam cate o bucata de rahat feliat, le rulam si le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Se coc la 160 de grade pentru 25 de minute aproximativ.
Se pudreaza dupa ce se scot din cuptor. Se servesc reci.
Pofta buna!